Συνέντευξη Σπαλιάρα: Προτείνω στον Τατσόπουλο να αλλάξουμε χώρα γιατί εδώ μας έμαθαν...

26.07.2015
Και μέσα στον πολιτικό καύσωνα, ξαφνικά προέκυψε ο... έρωτας. Αν ο πρώην βουλευτής, συγγραφέας και «πρώτος διδάξας» Πέτρος Τατσόπουλος είχε -κατά δήλωσή του- συνευρεθεί ερωτικά με τη «μισή Αθήνα», ο ηθοποιός Γιάννης Σπαλιάρας ήρθε να «χρεωθεί» όση... απέμεινε!

Ο 40χρονος -πρώην μοντέλο-, με το που δήλωσε σε συνέντευξή του ότι είχε περισσότερες από 4.000 ερωτικές συντρόφους, άναψε φωτιές στο Διαδίκτυο. Για περισσότερες από 24 ώρες το όνομά του ήταν πρώτο θέμα συζήτησης στο Twitter. Ο ίδιος εξομολογήθηκε πως έχει κοιμηθεί σε μία ημέρα με τρεις διαφορετικές γυναίκες και ότι συνολικά οι ερωμένες του άγγιξαν το... ρεκόρ των τεσσάρων χιλιάδων.

«Αυτό ειπώθηκε σε μια στιγμή χαλάρωσης, ως αστείο. Δεν έχω μετρήσει τις γυναίκες με τις οποίες πήγα και δεν περίμενα ότι θα γίνει τόσος θόρυβος. Δεν λέω ότι δεν έχω μεγάλο ερωτικό παρελθόν, αλλά μετρούσα μέχρι τα 30 μου. Μετά έχασα τον λογαριασμό... Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί με... κράζουν. Κανείς δεν γ... σε αυτήν τη χώρα;», δηλώνει με περίσσευμα αυθορμητισμού, στο «Εθνος της Κυριακής», ο Γιάννης Σπαλιάρας.

«Με ενοχλεί μόνο η εμπάθεια»

Εκπληκτος από τη διάσταση που πήρε η δήλωσή του, αλλά και με πολύ χιούμορ ο ηθοποιός αντιμετώπισε τα χιλιάδες σχόλια των χρηστών του Ιντερνετ, καθώς και τα αμέτρητα τηλεφωνήματα που δέχθηκε για τον ίδιο λόγο: «Σκέφτομαι να προτείνω στον Τατσόπουλο να αλλάξουμε χώρα, γιατί εδώ μας έμαθαν και δεν θα βρίσκουμε πια...

Κι όπως καταλαβαίνετε, πρωταγωνιστώ σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το μνημόνιο, γι' αυτό και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με πήρε να με ευχαριστήσει! Μόνο με χιούμορ μπορώ να απαντήσω στη σκόνη που σηκώθηκε από τη δήλωσή μου και δεν με πειράζει η έξυπνη και καυστική κριτική που μου γίνεται. Με ενοχλεί η εμπάθεια και μόνο».

Το πρώην μοντέλο με το γυμνασμένο σώμα και τους εντυπωσιακούς κοιλιακούς δεν αρνείται ότι έχει βρεθεί ερωτικά με πλήθος γυναικών, αλλά με μια διάθεση ειλικρίνειας αποκαλύπτει: «Μετανιώνω που το έκανα. Κάποιες φορές ήταν απλά ξόδεμα». Ακόμη και στην ερώτησή μας, γιατί κάποιος να θέλει να πάει με 4.000 γυναίκες, ο ίδιος περιπαικτικά απάντησε: «...μα γιατί μπορεί!».

Ο Γιάννης Σπαλιάρας, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, προσπάθησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους: «Χάρηκα που στη χώρα μου, που έχει τόσα προβλήματα, ο λαός ξεχάστηκε για λίγο. Κράζουν τον Σπαλιάρα επειδή σε μια στιγμή ειλικρίνειας τόλμησε να πει αλήθεια... Μάλλον συνηθίσαμε τα ψέματα και σίγουρα υπάρχει δάκτυλος από τη Γερμανία για να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος και να περάσει το μνημόνιο...

Για όσους δεν εκτονώθηκαν ακόμα, θα διαθέσω το σώμα μου για λιθοβολισμό στο Σύνταγμα σε ημερομηνία που θα οριστεί σύντομα. Υστερόγραφο: Δεν είπα όλη την αλήθεια, στην πραγματικότητα είμαι ο Μπάτμαν...».

Το Twitter έκανε, όπως ήταν αναμενόμενο, φύλλο και φτερό την εξωφρενική δήλωση και φυσικά η σύγκριση του ηθοποιού με τον Πέτρο Τατσόπουλο ήταν αναπόφευκτη. Παντού φιγουράρουν φωτογραφίες του πρώην βουλευτή να γελάει..., λέγοντας ότι οι 4.000 δεν είναι ούτε η μισή Τρίπολη!

Τα χιουμοριστικά σχόλια κυριολεκτικά «γονατίσαν» τα social media. Το όνομα του Γιάννη Σπαλιάρα βρισκόταν ατέλειωτες ώρες στο επίκεντρο των σχολιασμών, με τους χρήστες του Twitter ειδικά να δίνουν ρεσιτάλ. Σταχυολογώντας τα πιο σπαρταριστά σχόλια, διαβάσαμε: «Να βάλουν capital controls στον #spaliaras. Μέχρι 60 γυναίκες την ημέρα». «Δημοψήφισμα: Εχεις πάει με τον Σπαλιάρα; Ναί ή Οχι;». «Είμαι παιδί του Σπαλιάρα». «Εκτάκτως εκπομπή φως στο τούνελ. 4.000 παιδιά αναζητούν τον πατέρα τους». «Στο Eurogroup αν στέλναμε τον Σπαλιάρα, θα παίρναμε δανεικά και αγύριστα»...

Μέσα σε μια μέρα η ζωή του ηθοποιού έγινε άνω-κάτω, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, ενώ ελπίζει η σύντροφός του να δείξει κατανόηση: «Δεν χάρηκε πολύ με αυτό που έγινε, αλλά ελπίζω να καταλάβει τη γελοιότητα του πράγματος».

Από τα γήπεδα στις πασαρέλες

Το γραμμωμένο σώμα του, που όπως φαίνεται «διατέθηκε» στο παρελθόν αρκετά έως... πάρα πολύ, ο Γιάννης Σπαλιάρας το οφείλει στον αθλητισμό απ' όπου ξεκίνησε.

Γεννήθηκε στον Αγιο Δημήτριο και πρωτόπαιξε στις τοπικές ομάδες. Υπήρξε αθλητής του μπάσκετ και τελειόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας. Η πρώτη του ομάδα ήταν ο Κρόνος και οι τελευταίες ο Κρόνος και η Δάφνη Χαΐδαρίου. Εφτασε μέχρι την Α2 και τη Β΄ Εθνική.

Από το πρώτο έτος της Γυμναστικής Ακαδημίας ακόμη, άρχισε να ασχολείται με το μόντελινγκ, έτσι για χαρτζιλίκι, όπως λέει ο ίδιος. Με το παρουσιαστικό που διέθετε γρήγορα μπήκε στη διαφήμιση και ο δρόμος του στρώθηκε με χρυσά συμβόλαια.

Πήρε μέρος σε επιδείξεις και παγκόσμιους διαγωνισμούς μόντελινγκ στη Σιγκαπούρη, στο Μιλάνο και στο Λονδίνο. Μία από τις μεγάλες του δουλειές ήταν η συμμετοχή του σε παγκόσμια καμπάνια για τα γυαλιά ηλίου Police: «Η καλύτερη δουλειά μου ήταν η καμπάνια για τα γυαλιά, στην οποία είμαστε μαζί με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα. Δούλεψα με τη συγκεκριμένη εταιρεία για δύο χρόνια».

Στροφή στην ηθοποιία

Κοντά στα 30 του, ο Γιάννης Σπαλιάρας κάνει τη στροφή από το μόντελινγκ στην ηθοποιία. Η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου ήταν εκείνη που του είχε δώσει την πρώτη τηλεοπτική ευκαιρία στην καθημερινή σειρά «Ερωτας» που έπαιζε από το 2004 μέχρι το 2007.

Σήμερα στο ίδιο κανάλι συμμετέχει στην καθημερινή σειρά «Ρουά ματ». «Θα ήθελα πολύ να πω ότι είμαι ήδη ηθοποιός. Δεν γεννήθηκα με αυτό το όνειρο, ούτε σπούδασα γι' αυτό. Μου αρέσει πολύ όμως και με βοηθάει να εξελιχτώ ως άνθρωπος. Ο κάθε ρόλος για μένα είναι ένα ωραίο ταξίδι».

Τον ρωτήσαμε εάν η ομορφιά στον άνδρα είναι εισιτήριο επιτυχίας: «Η ομορφιά είναι λόγος για να σε προσέξουν. Ομως συγχρόνως είναι και δίκοπο μαχαίρι, καθώς δυσκολεύεσαι να πείσεις ότι αυτή συνδυάζεται και με την εξυπνάδα. Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει ένα είδος στερεότυπου για μας. Νομίζω εν τέλει ότι η ομορφιά σού ανοίγει και σου κλείνει τις ίδιες πόρτες».

ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
[email protected]