Κοντού και Σολωμού μιλούν για την μονογoνεϊκή οικογένεια και την ελεύθερη συμβίωση [vds]

18.12.2015
Η Μάρω Κοντού και η Μαρία Σολωμού, καθώς και η δημοσιογράφος Ελένη Λαζάρου, μιλούν ανοικτά με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τη μονογoνεϊκή οικογένεια, την ομογονεΐκότητα και την ελεύθερη συμβίωση.

Η ελληνική οικογένεια αλλάζει: από την παραδοσιακή μορφή των παππούδων και των γιαγιάδων μας περάσαμε στην πυρηνική οικογένεια των μητέρων και πατεράδων μας και φθάσαμε σήμερα στην επικοινωνιακή – συναλλακτική μορφή οικογένειας, όπου το κέντρο βάρους πέφτει στο πυρήνα, δηλαδή στη σχέση του ζευγαριού.

H Μαρία Σολωμού μίλησε για τη δική της αίσθηση αναφορικά με την οικογένεια:

«Ο Πάνος Μουζουράκης ήρθε σπίτι να συγκατοικήσουμε όλοι μαζί πέρσι, μετά από 5 χρόνια σχέσης. Είχα πολύ άγχος στο πως θα το πάρει ο μικρός. Σαφέστατα και γνώρισε σιγά, σιγά τον Πάνο. Και πέρασαν 5 χρόνια, οπότε όταν κάποια στιγμή έμεινε σπίτι δεν έκανε σε κανέναν εντύπωση τίποτα.»

«Σήμερα είμαστε μια πάρα πολύ μεγάλη οικογένεια, γιατί ο μπαμπάς του έχει κάνει και άλλο παιδάκι και δεν λέω μία οικογένεια εγώ, ο Μάριος και ο Αλέξανδρος και μια οικογένεια εγώ, ο Πάνος και ο Αλέξανδρος. Είμαστε όλοι.»

«Πιστεύω ότι τα παιδιά έχουν αυτή την έκτη αίσθηση… Να μένω στο ίδιο σπίτι με έναν άνθρωπο που ουσιαστικά δεν είμαι ερωτευμένη και η καθημερινή τριβή μπορεί να δημιουργεί και εντάσεις και να φτάσω να τον σιχαθώ για να έχει το παιδί αντρικό και γυναικείο πρότυπο - που σαφέστατα πρέπει να έχει- δεν μπορώ αυτή την υποκρισία και αυτή την καταπίεση.»

Διαβάστε τι είπε η Μάρω Κοντού για τους φίλους που είναι η οικογένειά της:


«Όταν χώρισα με τον άνδρα μου παραμείναμε φίλοι και και τρυφερά του φερόμουν και τον αγαπούσα. Είναι οι 90 αποχρώσεις των διαζυγίων. Δεν μπορείς να βγάλεις μια συνταγή ή ένα συμπέρασμα...»

«Ο γάμος είναι κάτι που πρέπει να το θέλεις πάρα πολύ και να πιστεύεις τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή ότι θα ζήσεις με αυτόν τον άνθρωπο μέχρι τα βαθιά γεράματα. Τότε κάνεις ένα γάμο και μετά σκέπτεσαι να κάνεις και το παιδί.»

«Η οικογένεια είναι οι φίλοι μου, είναι η αδερφή μου, είναι τα παιδιά της αδερφής μου, είναι τα εγγόνια της αδερφής μου και είναι και οι συνάδελφοί μου…Μια ωραία μορφή οικογένειας είναι αυτή. Εμένα μου πάει γιατί είσαι με την καρδιά εκεί που είσαι και είσαι και ελεύθερος συγχρόνως»

Περισσότερες πληροφορίες για την εκπομπή:




Λίγο πριν τις γιορτές, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 16:50, η εκπομπή «MyLife» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη φέρνει στο προσκήνιο τις νέες μορφές της ελληνικής οικογένειας και αναλύει τις ραγδαίες αλλαγές που έγιναν στους κόλπους της τα τελευταία 30 χρόνια.

Επιστήμονες που ασχολούνται διεξοδικά με το θέμα μιλούν ανοιχτά για τη μονογενεϊκή, την ανασυγκροτημένη, την “χωλή” και την εξ αποστάσεως οικογένεια, την ομογονεΐκότητα και την ελεύθερη συμβίωση και απαντούν στο ερώτημα εάν όλες αυτές οι μορφές συνιστούν οικογένεια. Επίσης, αναφέρονται σε όλες τις επιπτώσεις – θετικές ή αρνητικές – που υπάρχουν στους γονείς αλλά και στα παιδιά.


Info:

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 16:50

Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Λίτσα Δελή

www.facebook.com/mylifemega
www.youtube.com/megatv
www.twitter.com/mylifemega
www.instagram.com/megatvcom
#MyLifeMega