Αθηνά Οικονομάκου: "Δεν με ενδιαφέρει αποκλειστικά το θέατρο"

02.02.2016
Η Αθηνά Οικονομάκου, είναι από τις πιο αγαπημένες ταλαντούχες ηθοποιούς, η οποία δεν μετανιώνει που ξεκίνησε τη καριέρα της από καθημερινές τηλεοπτικές σειρές.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε το people, η γνωστή ηθοποιός δήλωσε τα εξής: "Ήταν κάτι που με προβλημάτισε μόνο στην αρχή. Μετά που είδα το πόσο με βοήθησε η τηλεόραση, αλλά και το ότι κατάφερα να μην εγκλωβιστώ στον πρώτο μου ρόλο, αυτόν της "Ξένιας", έπαψα να το βλέπω ως κάτι αρνητικό. Από την άλλη, δεν με ενδιαφέρει απόλυτα και αποκλειστικά το θέατρο. Νομίζω πως μου ταιριάζει περισσότερο ο δρόμος που ακολούθησα από το να ήμουν στην απόλυτη κουλτούρα, σε αυτή την κάστα που λίγο απαξιώνει τις τηλεοπτικές δουλειές. Επίσης, θεωρώ πως ένα μεγάλο μέρος αυτών που απαξιώνουν την τηλεόραση θα παρακαλούσαν να κάνουν μια καλή τηλεοπτική δουλειά, απλά δεν τους τυχαίνει".

Και συνέχισε λέγοντας: "Εγώ, πάντως, το ομολογώ πως δεν θα μπορούσα να ζήσω από μια παράσταση, απ' όπου θα έπαιρνα 400 ευρώ μεικτά το μήνα. Το προτιμώ, λοιπόν, που έχω πάρει ένα δρόμο τηλεοπτικό, αγαπώ την τηλεόραση, με αγαπάει και χαίρομαι που είμαι σε αυτήν. Καταλαβαίνω πως αυτό μου στερεί προτάσεις για κάποιους ρόλους άλλου τύπου, αλλά με τον καιρό όλα έρχονται. Μου έχουν γίνει και προτάσεις από πολύ ποιοτικές θεατρικές δουλειές, που δεν κατάφερα να κάνω γιατί δεν μπορούσαν να συνδυαστούν με άλλες μου υποχρεώσεις. Νομίζω πως στην εποχή μας, που είναι τόσο δύσκολο να βρεις δουλειά, έχουμε ξεπεράσει αυτά τα στεγανά. Γιατί, ναι, υπήρξε και η εποχή που ήμουν στη σχολή και οι ίδιοι οι καθηγητές έλεγαν "Τηλεόραση; Να μην πας. Μόνο το θέατρο είναι για τους ηθοποιούς". Εγώ δεν είχα τέτοια θέματα. Και η φάτσα μου και η κοσμοθεωρία μου είναι πιο αλέγκρα, πιο κοντά στην τηλεόραση απ' ό,τι σε μια κουλτουριάρικη παράσταση σε ένα υπόγειο θέατρο".