Πέθανε ο σπουδαίος αμερικανός κωμικός, Τζιν Γουάιλντερ

30.08.2016
Ο ηθοποιός που έγινε διάσημος από τους ρόλους του σε αναρίθμητες επιτυχημένες κωμωδίες "έφυγε" από επιπλοκές της νόσου Αλτσχάιμερ. Ήταν 83 ετών.

"Φρανκεστάιν Τζούνιορ", "Δεν ακούω, δεν βλέπω τίποτα", "Αρχίστε την επανάσταση χωρίς έμενα", "Γουίλι Γουόνκα και το εργοστάσιο σοκολάτας" και φυσικά, "Η γυναικάρα με τα κόκκινα". Μερικές μόνο από τις τεράστιες επιτυχίες του Τζιν Γουάιλντερ, ο οποίος έγραψε το δικό του λαμπρό κεφάλαιο στην παγκόσμια ιστορία του κινηματογράφου, δίνοντας μεταξύ άλλων και απολαυστικές ερμηνείες σε ταινίες του Μελ Μπρουκς, οπως για παράδειγμα στον ρόλο του Λέοπολντ Μπλουμ στην ταινία "Αυτοί οι τρελοί τρελοί παραγωγοί" (The Producers) το 1968.

Όπως ανακοίνωσε ο ανιψιός του διάσημου ηθοποιοιύ, ο Γουάιλντερ πέθανε νωρίτερα αυτό τον μήνα στο σπίτι του στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ.

Ένας από τους πρώτους που μίλησε δημόσια για τον θάνατο του Τζιν Γουάιλντερ ήταν ο ίδιος ο Μελ Μπρουκς [φωτό επάνω]: "Τζιν Γουάιλντερ. Ένα από τα αληθινά ταλέντα της εποχής μας. Με ευλόγησε με κάθα φιλμ που κάναμε με την μαγεία του και με ευλόγησε με τη φιλία του".