Λέοναρντ Κοέν: Ο γιος του δίνει όλες τις λεπτομέρειες για το τελευταίο "αντίο" -και την Ελλάδα

13.11.2016
Λίγες μέρες μετά τον θάνατο το θρυλικού μουσικού, ο επίσης μουσικός γιος του, Άνταμ, ενηερώνει ότι ο διάσημος πατέρας του βρίσκεται στην τελευταία του κατοικία, εξηγώντας όλες τις λεπτομέρειες.

"Η αδελφή μου και εγώ μόλις θάψαμε τον πατέρα μου στο Μόντρεαλ. Μαζί με στενούς συγγενείς και λιγοστούς φίλους ζωής παρόντας, ενταφιάστηκε μέσα σε ένα λιτό φέρετρο από πεύκο, δίπλα στη μητέρα και τον πατρα του. Ακριβώς όπως είχε ζητήσει. Καθώς γράφω αυτές τις λέξεις, σκέφτομαι το μοναδικό μείγμα αυτο-υποτίμησης και αξιοπρέπειας του πατέρα μου, την προσιτή κομψότητά του, το χάρισμά του χωρίς θράσος, την παλαιού τύπου αίσθηση του τζέντλεμαν και τον χειρόγραφο πύργο της δουλειάς του. Υπάρχουν τόσα για τα οποία θα ήθελα να τον ευχαριστήσω μια τελευταία φορά..
Θα τον ευχαριστούσα για τη ζεστασία που πάντα μας παρείχε, για τη σοφία που μοίραζε, για τις μαραθώνιες συζητήσεις, για το λαμπρό του πνεύμα και χιούμορ. Θα τον ευχαριστούσα για όσα μου έδωσε και που μου δίδαξε να αγαπώ το Μοντρεαλ και την Ελλάδα. Θα τον ευχαριστούσα για τη μουσική. Πρώτα για τη μουσική του που με αποπλάνησε ως αγόρι, έπειτα για την ενθάρρυνση για τη δική μου μουσική και τελευταία για το προνόμιο να έχω τη δυνατότητα να κάνω μουσική μαζί του. ΣΑς ευχαριστώ όλους για τα ευγενικά μηνύματα, για τη βροχή συμπάθειας και την αγάπη προς τον πατέρα μου""

Ιδού και το ατόφιο ποστάρισμα στο Facebook.

f