Άμπερ Χερντ: Η συγκλονιστική κραυγή για την ενδοοικογενειακή βία [vds]

28.11.2016
Έξι μήνες μετά τον επεισοδιακό χωρισμό της από τον Τζόνι Ντεπ, η διάσημη ηθοποιός μιλά δημόσια ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να αντιδράσουν στην ενδοοικογενειακή βία.

Η Άμπερ Χερντ παντρεύτηκε τον Τζόνι Ντεπ τον Φεβρουάριο του 2015 και κατέθεσε αίτηση διαζυγίου τον Μάιο του 2016 υποστηρίζοντας ότι την κακοποιούσε μέσα στον γάμο. Το ζευγάρι επισημοποίησε το διαζύγιο τον Αύγουστο του 2016 και εκείνη έλαβε $7 εκατομμύρια, τα οποία δώρισε αυτόματα στις φιλανθρωπικές οργανώσεις American Civil Liberties Union (ACLU) και Children's Hospital of Los Angeles.

Σήμερα η 30χρονη καλλονή επανέρχεται στο θέμα σε συνεργασία με το κίνημα #GirlGaze. το οποίο έχει ως σκοπό "να πολεμήσει ενάντια στις πολιτισμικές προβολές και τους παραδοσιακούς ρόλους φύλων που ανατίθενται στα κορίτσια από τρίτους", δίνοντας στη δημοσιόητα ένα βίντεο με πολύ ισχυρό μήνυμα [δες το στο τέλος της είδησης"

"Υποθέτω ότι υπάρχει αρκετή ντροπή συνδεδεμένη με την ταμπέλα του θύματος. Συμβαίνει σε τόσες πολλές γυναίκες... Όταν συμβαίνει, όμως πίσω από κλειστές πόρτες, με κάποιον που αγαπάς δεν είναι ξεκάθαρο... Αν συνέβαινε με κάποιον ξένο, θα ήταν ηλίου φαεινότερο, όπως μου κατέστησαν σαφές", ομολογεί με πάθος και ένταση η Χέρντ και μιλά επί προσωπικού, χωρίς ομως να αναφέρει το όνομα του Ντεπ.

"Ως μία γυναίκα που το υπέφερε αυτό δημοσίως έχω μια μοναδική ευκαιρία να υπενθυμίσω σε άλλες γυναίκες ότι δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Δεν χρειάζεται να είστε μόνες σας. Δεν είστε μόνες σας και μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό"