Χριστίνα Πολίτη: Το κείμενο κατάθεση ψυχής και η εξομολόγηση - "Είμαι εξουθενωμένη"

03.02.2021
Χριστίνα Πολίτη: Το κείμενο κατάθεση ψυχής και η εξομολόγηση - "Είμαι εξουθενωμένη"
Με ένα άρθρο της επέλεξε να εκφράσει συναισθήματα και σκέψεις η γνωστή δημοσιογράφος, η οποία βρέθηκε στο κέντρο των τελευταίων εξελίξεων λόγω της προσωπικής της σχέσης με τον διάσημο ηθοποιό και σκηνοθέτη που δέχτηκε μαζικά καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά.

"Καζάνι που βράζει" όλη η δημόσια ζωή στην Ελλάδα αυτές τις μέρες καθώς οι αναταράξεις που ξεκίνησαν μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου στον χώρο του αθλητισμού, πέρασαν στον χώρο του θεάτρου και στον χώρο των ΜΜΕ με ραγδαίους ρυθμούς.

Η Χριστίνα Πολίτη βρέθηκε στο "μάτι του κυκλώνα" κα στο στόχαστρο πολλών αρνητικών σχολίων και χρειάστηκε να προστατεύσει τον εαυτό της και το ανήλικο παιδί της, πράγμα το οποίο έκανε μέσω παρέμβασης του δικηγόρου της.

Σήμερα, επέλεξε να επικοινωνήσει με όλο τον κόσμο μέσω κειμένου που μοιράστηκε στο site της (cosmopoliti.com) στέλνοντας, ταυτόχρονα, ένα μήνυμα για τη δύναμη της συγνώμης.

"Ένα χρόνο κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας παρακολουθούμε και βιώνουμε τις μεταβατικές εποχές. Το ιδανικό θα ήταν οι κοινωνίες να εξελίσσονται και να πορεύονται προς το φως και όχι προς τον σκοταδισμό [...] Κόντρα στην τεράστια τάση για διχασμό και νέες διαφωνίες, πρέπει να μάθουμε να τα βρίσκουμε. Να ενηλικιωθούμε . Να μην ρίχνουμε το φταίξιμο για το παραμικρό στους άλλους. Να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Ο μικρός μου γιος έχει μάθει να ζητάει συγνώμη με αγκαλιά. Έχει μάθει να μιλάει χωρίς να φοβάται τίποτα και κανέναν. Πάντα με σεβασμό. Αυτό το χρέος που έχουμε για τα παιδιά μας το έχουμε και για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.Να τα καθοδηγούμε προς την αλήθεια, την καλοσύνη και την συγχώρεση. Και όχι προς το διχασμό και την ανθρωποφαγία", γράφει μεταξύ άλλων η Χριστίνα Πολίτη.

Αυτές οι δυο τελευταίες φράσεις, με τις οποίες κλείνει το κείμενό της η Χριστίνα Πολίτη, προκάλεσαν και την απορία του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά στο "Πρωινό". Οι παρουσιαστές, οι οποίοι έχουν φιλικές σχέσης μαζί της έτσι κι αλλιώς, ζήτησαν μια επικοινωνία και διευκρίνιση ως προς τις φράσεις αυτές και η διευκρίνιση ήρθε με μορφή δήλωσης.

"Είμαι εξουθενωμένη", δήλωσε η Χριστίνα Πολίτη εξηγώντας σχετικά με τη συγνώμη ότι "είναι μια τοποθέτηση γενική με πολλούς αποδέκτες". "Να το σκεφτούν αυτοί που πρέπει να ζητήσουν".