Ο Γουίλιαμ παίζει ποδόσφαιρο στο Μπάκινχαμ

08.10.2013
Γήπεδο έκανε το παλάτι ο πρίγκιπας, φόρεσε τα αθλητικά του και άρχισε τις ντρίπλες.

Μια πολύ πρωτοποριακή εκδήλωση φιλοξένησε στο "σπίτι της οικογένειας" ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (prince William) με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων της αθλητικής οργάνωσης της οποίας υποστηρίκτρια υπήρξε επί μακρόν και η γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ (queen Elisabeth) ο 31χρονος δούκας του Κέιμπριτζ μετέτρεψε τον κήπο του Μπάκινχαμ σε γήπεδο ποδοσφαίρου και φιλοξένησε αγώνα ανάμεσα σε δύο ιστορικές ερασιτεχνικές ομάδες της χώρας του.



Η Σίβιλ Σέρβις (Civil Service FC) είναι η μοναδική επιζήσασα ομάδα από τις 11 που είχαν ιδρύσει την ομοσπονδία το 1863, ενώ η Πολιτέκνικ (Polytechnic FC) ιδρύθηκε το 1875.

Την ίδια στιγμή που διεξαγόταν ο αγώνας, ο ίδιος ο Γουίλιαμ έκανε προπόνηση σε άλλο σημείο του κήπου με τον πρώην διεθνή άσσο της Βρετανίας, Μάικλ Όουεν (Michael Owen), αποδεικνύοντας ότι μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς δίπλα του.


Στο καλωσόρισμα που απεύθυνε στους καλεσμένους του, ο Γουίλιαμ τόνισε πόσο ενθουσιασμένος είναι που θα έπαιζε ποδόσφαιρο στην αυλή της γιαγιά τους, όμως είχε μόνο μια παράκληση-προειδοποίηση: "Αν κάποιος σπάσει παράθυρο, θα έχει να λογοδοτήσει σε εκείνη"…

Κατά τα άλλα, ο δεύτερος στη σειρά για τη διαδοχή του βρετανικού θρόνου και η σύζυγός του μετακόμισαν στο παλάτι του Κένσινγκτον, το οποίο όμως δεν ένιωθαν ως "σπίτι" χωρίς το αγαπημένο τους κρεβάτι. Φυσικά, όπως μπορείς να διαβάσεις εδώ, το ζήτημα τακτοποιήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες με το ζεύγος να… κοιμάται ήσυχο!
Ζ. Κ.