Ο νεοφώτιστος πρίγκιψ και η κόντρα των γιαγιάδων

23.10.2013
Πριν από λίγο βαφτίστηκε ο πρωτότοκος του Γουίλιαμ και της Κέιτ και μόλις τα φλας έφυγαν από πάνω του, έπεσαν στις κομψότατες γιαγιάδες του.

Όλα πήγαν κατ' ευχήν στα πριγκιπικά βαφτίσια και ο πρίγκιπας Γεώργιος έκανε την πολυαναμενόμενη εμφάνισή του, στην αγκαλιά του μπαμπά πηγαίνοντας στην εκκλησία και στην αγκαλιά της μαμάς μετά το μυστήριο.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων αλλά και των σχετικών φωτογραφιών, ας σταθούμε λίγο στους συγγενείς που βρέθηκαν στο πλευρό της πριγκιπικής οικογένειας.

Πρώτοι στο παρεκκλήσι των ανακτόρων του Σεν Τζέιμς έφτασαν η βασίλισσα και ο σύζυγός της, δούκας του Εδιμβούργου, ο οποίος παρά την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του στάθηκε δίπλα της "κοτσονάτος".

Εκεί, η ντυμένη στα μπλε ρουαγιάλ μονάρχης χαιρέτησε τον αρχιεπίσκοπο του Καντέμπουρι και υποδέχτηκε στην αρχή τον γιο της, πρίγκιπα Κάρολο και τη νύφη της, δούκισσα της Κορνουάλης και στη συνέχεια τον εγγονό της πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο οποίος κρατούσε στα χέρια του τον τριών μηνών τρισχαριτωμένο γιο του και την Κάθριν, δούκισσα του Κέιμπριτζ, η οποία έλαμπε μέσα στην κρεμ κομψότατη δημιουργία Αλεξάντερ ΜακΚουίν που είχε επιλέξει.

Η Καμίλα ήταν επίσης ντυμένη στα κρεμ, με το απαραίτητο καπελίνο, κομψότατη με το δικό της συντηρητικό στυλ.

Στη συνέχεια, η οικογένεια μπήκε στο παρεκκλήσι, όπου προφανώς τους περίμεναν ήδη οι υπόλοιποι καλεσμένοι και οι 7 νονοί του μικρού: Όλιβερ Μπέικερ (Oliver Baker), Εμίλια Ζαρντίν-Πάτερσον (Emilia Jardine-Paterson), Ερλ Γκρόσβενορ (Earl Grosvenor), Τζέιμι Λάουδερ-Πίνκερτον (Jamie Lowther-Pinkerton), Τζούλια Σάμιουελ (Julia Samuel), Χιου βαν Κούτσεμ (Hugh van Cutsem) και η ξαδέλφη του μπαμπά, Ζάρα Φίλιπς (Zara Phillips).

Λίγη ώρα αργότερα, άρχισαν να βγαίνουν από την εκκλησία με τον νεοφώτιστο πρίγκιπα Γεώργιο, Αλέξανδρο Λουδοβίκο να έχει βολευτεί στην αγκαλιά της μαμάς του.

Στη συνέχεια ακολούθησε σύσσωμη και η υπόλοιπη οικογένεια Μίντλετον τα μέλη της οποίας δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνηση αλλά και τη χαρά τους, με πρώτη και καλύτερη τη γιαγιά Κάρολ (Carole). Η μαμά της Κέιτ ήταν και η μόνη που ξεχώριζε στυλιστικά γιατί ναι μεν επέλεξε επίσης να φορέσει ένα κομψό, απλό φόρεμα στο χρώμα το πάγου, όμως το "έκρυψε" από ένα μπλε ναυτικό πανωφόρι. Κομψότατο μεν, την έκανε σαν τη μύγα μες στο γάλα δε. Όπου "γάλα" όλες οι υπόλοιπες κυρίες της οικογένειας -πλην της βασίλισσας φυσικά.

Ακόμη και η Πίπα (Pippa), η οποία συνοδευόταν από τον αδελφό της, Τζέιμς Μίντλετον, είχε ντυθεί σχεδόν πανομοιότυπα με την αδελφή της, Κέιτ.

Να ζήσει λοιπόν ο τρίτος στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο πρίγκιπας Γεώργιος. Εμείς περιμένουμε τις επίσημες φωτογραφίες που έχει αναλάβει ο διάσημος φωτογράφος πορτρέτων Τζέισον Μπελ (Jason Bell) ο οποίος θα βρεθεί ενώπιων μιας ιστορικής στιγμής στη βρετνική μοναρχία όταν θα κληθεί να απαθανατίσει στο ίδιο καρέ τη βασίλισσα Ελισάβετ και τους πρίγκιπες Κάρολο, Γουίλιαμ και Γεώργιο.

Τρεις μελλοντικοί βασιλείς μαζί με τον εν ενεργεία μονάρχη έχουν να καταγραφούν μαζί από το 1894 όταν στα βαφτίσια του μετέπειτα Εδουάρδου VIII, η βασίλισσα Βικτόρια φωτογραφήθηκε με τον πατέρα και παππού του μωρού, Γεώργιο V και Εδουάρδο VII αντίστοιχα.

Ζωή Κίττα