Μαντόνα: η κατακραυγή για τη ρατσιστική έκρηξη

20.01.2014
Ένα "αστειάκι" έκανε η βασίλισσα της ποπ στον γιο της και να που αναγκάζεται να ζητά συγνώμη δηλώνοντας ότι "δεν είναι ρατσίστρια".

Η Μαντόνα (Madonna) χρησιμοποίησε μια απαγορευμένη και ιδιαίτερα φορτισμένη ρατσιστικά λέξη σε ποστ που ανέβασε στο Instagram δίπλα σε μια φωτογραφία του γιου της και "άστραψε και βρόντηξε".

Πρόκειται για την παρακάτω φωτογραφία του 13χρονου Ρόκο να παίζει μποξ, όπου η 55χρονη μανούλα θέλησε να κάνει χιούμορ χρησιμοποιώντας τη λέξη "νέγρος" (Niger).

Σάλος ξέσπασε αμέσως από τα μηνύματα αντίδρασης και η Μαντόνα αναγκάστηκε να κατεβάσει το ποστ και να το ξαναγράψει πιο κόσμια, ενώ ζήτησε και συγνώμη δημόσια, μέσω Instagram και Facebook.

"Λυπάμαι αν πρόσβαλα κάποιον με τη χρήση της λέξης Ν- στο Instagram. Δεν πρόκειται για ρατσιστικό παραλήρημα. Δεν είμαι ρατσίστρια. Δεν υπάρχει τρόπος να υπερασπιστώ τη χρήση αυτής της λέξης. Έχει να κάνει αποκλειστικά με την πρόθεση. Χρησιμοποιήθηκε καθαρά ως χαϊδευτικό προς τον γιο μου, ο οποίος είναι λευκός. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι προκλητικό και ζητώ συγνώμη αν έδωσα στον κόσμο λανθασμένη εντύπωση. Συγχωρήστε με", έγραψε η Μαντόνα σε μια πραγματικά ασυνήθιστη κίνηση μεταμέλειας.

Οι θαυμαστές της αντέδρασαν έντονα και η βασίλισσα έσκυψε το κεφάλι. Το είδαμε και αυτό…