Έφτασε το τέλος του Ιμπραήμ-Παίρνει σειρά η Χουρέμ

27.05.2013
Συγκλονιστικά είναι τα επόμενα – και τελευταία – επεισόδια του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή.

Ο τρίτος κύκλος της πετυχημένης σειράς κλείνει με τον θάνατο του Ιμπραήμ, μετά από εντολή του συνοδοιπόρου του εξοχότατου του Σουλεϊμάν.

«Η δουλειά του θηριοδαμαστή είναι να δαμάζει το λιοντάρι» είχε γράψει ο Ιμπραήμ, σε κάποιο σημείωμά παρομοιάζοντας την αφεντιά του με θηριοδαμαστή και με λιοντάρι τον Σουλτάνο. Δυστυχώς, για τον Βεζίρη, τα «απαγορευμένα» γραπτά πέφτουν στα χέρια του «λιονταριού» και γίνεται έξαλλος. Ο θάνατος είναι η τιμωρία που αρμόζει σε αυτή την περίπτωση, αλλά αλί αλί και τρισαλί, ο Σουλεϊμάν είχε δώσει κάποτε όρκο βαρύ και αντρίκιο στον Ιμπραήμ, πώς όσο ζει, δεν θα τον πειράξει κανείς.

Άρα, πώς θα αθετήσει την «ιερή» υπόσχεση; Πώς θα τιμήσει τα χρυσοκέντητα καφτάνια που φορά; Κι εκεί που είναι σε δίλημμα, έρχεται ο Κάδης και τού λύνει τα χέρια. «Όταν κάποιος κοιμάται δεν θεωρείται ζωντανός». Πού σημαίνει, ότι η υπόσχεση δεν ισχύει όταν ο Βεζίρης κοιμάται. Όχι τον ύπνο του δικαίου, αλλά του μελλοθάνατου.

Έτσι, ο Σουλεϊμάν τού παραθέτει ένα... αποχαιρετιστήριο δείπνο μόνο για τους δυο τους. Στο όνομα της φιλίας τους, της «αδελφικής» τους σχέσης και όποιας άλλης... σχέσης θέλεις εσύ. Ο Ιμπραήμ μετά το φαγητό πηγαίνει για ύπνο κι εκεί θα τον βρει ο θάνατος από τους άνδρες που του στέλνει ο Σουλεϊμάν. (Η σκηνή αυτή είναι συγκλονιστική).

Το επόμενο πρωί η σορός του Βεζίρη βρίσκεται έξω από το παλάτι στο οποίο έμενε με τη Χατιτζέ Σουλτάν και οι σκηνές που ακολουθούν, είναι συγκλονιστικές.

Κι αν η Χουρέμ τρώει ψητό αρνί για το θάνατο του οχτρού Ιμπραήμ, έννοια της και λίγα είναι και τα δικά της ψωμιά. Εξάλλου, ο τέταρτος κύκλος που έρχεται τον Οκτώβρη θα έχει τον δικό της θάνατο! Μπρρρρ