Αυτή είναι η δίαιτα της Ελένης για να ξαναγίνει κορμάρα!

15.04.2015
Στις 4 Μαϊου - εκτός απροόπτου - σκοπεύει να επιστρέψει στο τηλεοπτικό της πόστο η Ελένη Μενεγάκη. Η παρουσιάστρια λίγες μέρες μετά τη γέννηση της κόρης της κι έχει ήδη ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα διατροφής για να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με το περιοδικό You, η Ελένη απευθύνθηκε στον διατροφολόγο, Ηλία Σακκά προκειμένου να χάσει τα 13 κιλά που πήρε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και να επιστρέψει στα 56 κιλά, που είναι και ο μεγάλος στόχος της. Μάλιστα, το εν λόγω περιοδικό δημοσιεύει και τη δίαιτα που ακολουθεί η παρουσιάστρια. "Πήρα τον Ηλία να μου φτιάξει ένα πρόγραμμα διατροφής για λεχώνες…. Θέλω να γίνω η Ελένη που ξέρει ο κόσμος… Πρέπει να γυρίσω fit στην εκπομπή. Θέλω να γίνω η Ελένη που ξέρει ο κόσμος», φέρεται να είπε σε δικό της άνθρωπο.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Πρωινό
Εναλλακτικές προτάσεις:

  • 2 μικρά παξιμαδάκια ολικής άλεσης με 10 ελιές και τσάι του βουνού/φασκόμηλο/λουίζα
  • 1/2 παλάμη ψωμί ολικής 100% με ταχινόμελο (1 κ.γ.) και 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι
  • 1/2 παλάμη ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι με 1 κ.γ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 1/2 παλάμη μαύρο γερμανικό ψωμί (Vollkornbrot από το σούπερ μάρκετ) με 1 σπιρτόκουτο τυρί

Δεκατιανό (Πάντα με δύο ώρες τουλάχιστον διαφορά από το προηγούμενο και επόμενο γεύμα.)

1 τουλάχιστον φλιτζάνι φρέσκα φρούτα, π.χ., 1 πορτοκάλι. Συνοδευτικά 1 ποτήρι Κεφίρ ή ξινόγαλα ή Αριάνι

Μεσημεριανό

  • 1-2 φορές/εβδ. όσο ψάρι ή θαλασσινά (όχι ωμά) με χόρτα ή βρασμένα λαχανικά, π.χ. μπρόκολο
  • 2 φορές/εβδ. από 2 φλιτζάνια λαδερό, π.χ. αγκινάρες αλά πολίτα ή 1 μερίδα χορτόπιτα (όσο το 1/4 της σελ. Α4) με 1 κ.σ. γιαούρτι σακούλας
  • 2 φορές/εβδ. από 2 φλιτζ. τσαγ. φακόρυζο ή ρεβιθοπίλαφο. Συνοδευτικά σαλάτα με 3 διαφορετικά λαχανικά/μυρωδικά, π.χ. μαρούλι, άνηθο, κρεμμυδάκι
  • 1 φορά/εβδ. 1 παλάμη κόκκινο κρέας ψητό με ένα φλιτζ. τσαγ. καστανό ρύζι ή φαγόπυρο και σαλάτα με 3 χρώματα λαχανικών/μυρωδικών
  • 1 φορά/εβδ. 1 παλάμη κοτόπουλο με ένα φλιτζ. τσαγ. πατάτες φούρνου (με τη φλούδα) και συνοδευτικά σαλάτα χωριάτικη
  • Εφεδρικό γεύμα: 2 φλιτζ. τσαγ. pasta ολικής άλεσης με σάλτσα λαχανικών, θαλασσινών ή τομάτας

Απογευματινό (πάντα με δύο ώρες τουλάχιστον διαφορά από το προηγούμενο και επόμενο γεύμα)

* 1 τουλάχιστον φλιτζ. τσαγ. φρέσκα φρούτα, π.χ. φράουλες. Συνοδευτικά 30 γρ. ξηρούς καρπούς (όσα χωράνε στη χούφτα μας) ή 2 δάχτυλα παστέλι

Βραδινό

  • 1 γιαούρτι (πρόβειο, παραδοσιακό με την πέτσα) και 1 κ.γ. μέλι ή με φρέσκα φρούτα
  • Ενισχυμένη σαλάτα με 1 φλιτζ. τσαγ. υλικά της αρεσκείας σου τύπου χωριάτικη, Ceasars, τονοσαλάτα αλλά και με διάφορους συνδυασμούς από ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα, ρόδι, κρουτόν, αβγό, αβοκάντο, κινόα, καλαμπόκι, τυρί, φυτρωμένες ρίζες, καπνιστό σολομό κ.ο.κ., αλλά χωρίς αλλαντικά
  • 2-3 κ.σ. νιφάδες βρόμης, 1 κ.γ. λιναρόσπορο, 1 κ.γ. σταφίδες ή μέλι, όλα σε 1 φλιτζ. τσαγ. γάλα ή γιαούρτι ή ξινόγαλα
  • 1/2 παλάμη ψωμί ολικής άλεσης με 10 ελιές και τοματίνια
  • 1/2 παλάμη ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι και ένα αβγό, συνοδευτικά με τοματίνια
  • 1 τοστ ολικής άλεσης με τυρί, τομάτα, ρίγανη, συνοδευτικά με τοματίνια