Θεοδωρόπουλος: Σοκάρει με την εξομολόγηση για το Aids!

29.04.2015
Πριν λίγες μέρες, ο Τάσος Θεοδωρόπουλος μέσα από μία ανάρτηση του στο facebook αποκάλυψε ότι εδώ και 11 χρόνια είναι φορέας του HIV.

Ο γνωστός δημοσιογράφος το βράδυ της Τρίτης (28/4) βρέθηκε καλεσμένος στα Καρντάσιανς, όπου μίλησε για όλα: από τη στιγμή που έμαθε πως είναι φορέας, για τον άνθρωπο που του μετέδωσε την ασθένεια, μέχρι το περιστατικό που τον πλήγωσε, όταν έγινε γνωστό ότι είναι οροθετικός.

«Ήμασταν σε ένα θάλαμο στου Συγγρού, πενήντα άτομα. Φεύγουν δέκα, φεύγουν είκοσι, φεύγουν τριάντα, φεύγουν σαράντα, μένουμε πέντε. Οπότε κάποια στιγμή, επειδή βαριέμαι κιόλας, πήγα και είπα στη νοσοκόμα “μαντάμ, αφού ξέρουμε αυτό που ξέρουμε, δεν το τελειώνουμε για να πάω και σπίτι μου;”. Μου λέει “περιμένετε, περιμένετε”. Υπάρχουν περιστατικά ανθρώπων που έχουν πηδήξει από το μπαλκόνι, μαθαίνοντας ότι είναι οροθετικοί. Βγαίνω έξω και λέω στη μάνα μου “Κυρία Σοφία, μάλλον έχουμε πρόβλημα”. Και γυρνάει και μου λέει την πιο αγαπησιάρικη φράση που μπορεί να έχει πει μάνα στη ζωή της: “Ένα πρόβλημα έχουμε, ότι έχεις χε.... από το φόβο σου. Με τη ζωή που έκανες, το περιμέναμε”, αποκάλυψε για τη στιγμή που ανακάλυψε ότι είναι φορέας του ιού.

Και συνέχισε:

«Πήγα μέσα, μου έβγαλαν τα αποτελέσματα, ναι είναι θετικά, ότι είμαι οροθετικός. Μετά με τρέχουνε στον ψυχολόγο, ο οποίος μου είπε τις τυπικές μαλ@@ιες, ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Του λέω, “ναι, ευχαριστώ, έχω να γράψω”. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι έχω να παραδώσω κείμενο. Πάω σπίτι, παραδίδω το κείμενο και το βράδυ πέφτω στο πάτωμα και κλαίω».

Όσο για το περιστατικό που τον στεναχώρησε, μετά τη δημόσια αποκάλυψη του πριν λίγες μέρες, είπε:

«Είδα μερικά βλέμματα περίεργα. Πήγα προχθές σε ένα μπαρ που πηγαίνω χρόνια κι επειδή μια μέρα είχα πέσει από τις σκάλες και είχα ανοίξει το κεφάλι μου και είχε πέσει λίγο αίμα και με πήγαν στα εφημερεύοντα, γυρνάει το παιδί, το οποίο καλοπροαίρετα, δεν πιστεύω στην κακία, και μου λέει “ρε συ μαλ@@α, μήπως εκείνη τη μέρα που σε μαζέψαμε, κόλλησα κάτι;”. Με πλήγωσε, σαφέστατα και απλά του είπα “μικρούλη, καληνύχτα”».

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι γνώριζε πως ο άνθρωπος με τον οποίο πλάγιασε μαζί είχε Aids.

«Δε μπορώ να κατηγορήσω τον συγκεκριμένο άνθρωπο ότι μου μετέδωσε τον HIV γιατί εκείνη την περίοδο είχα κάνει πολλές ζαβολιές. Με τον συγκεκριμένο το γνώριζα ότι έχει τον ιό και έγινε σεξ ελεύθερα».

Και εξήγησε στη συνέχεια το λόγο που το έκανε:

«Ήμουν πιτσιρικάς και πήγα με τη λογική του πάθους. Απλά με εξίταρε ο τύπος και είπα μέσα μου “ό, τι έχει θέλω να το έχω”. Χωρίς να έχω αντιληφθεί ακριβώς τις περαιτέρω συνέπειες. Ήταν σαν παιχνίδι».

Ωστόσο, αν γυρνούσε το χρόνο πίσω πάντως, δεν θα έκανε πάλι την ίδια επιλογή:

«Δεν θα ξαναβρισκόμουν μ’ αυτόν τον άνθρωπο γιατί τελικά δε με αγαπούσε και το πάθος ξεφούσκωσε γρήγορα».

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος ξεκαθάρισε:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μεταδοθεί ο ιός του HIV. Είναι πολύ πιο εύκολο να μεταδοθεί η ηπατίτιδα και οτιδήποτε άλλο. Μπορείς να πας με φορέα του ΗIV και να μην πάθεις τίποτα. Ο ιός του HIV έχει μια ιδιαιτερότητα που δεν είμαι γιατρός για να την αναλύσω».

Και κατέληξε:

«Για μένα πιο πολύ ταράζει τα νερά ο νεφροπαθής και ο καρκινοπαθής. Απλά το AIDS όπως όλα τα πράγματα εδώ στην Ελλάδα, πουλάνε ως φόβος και… μαγεία».