Κυριάκου: Μήπως να χαλαρώσει με την τόση σιγουριά;

19.05.2015
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Γιουροβίζιον για τον πρώτο ημιτελικό της Γιουροβίζιον κι ενώ παίζει ένα «θρίλερ» βάσει στοιχημάτων με την πρόκριση της Ελλάδας στο μεγάλο τελικό, η Μαρία Έλενα Κυριάκου δηλώνει σίγουρη για την εμφάνιση της.

Η τραγουδίστρια μίλησε στο TV Έθνος και μεταξύ άλλων αναφέρεται και στη δική της μπαλάντα, σε μία χρονιά που για ακόμα μία φορά θα είναι η… χρονιά της μπαλάντας. Και όπως εξηγεί, η δική της θα κάνει τη διαφορά! «Χμ)

«Τη διαφορά θα την κάνω εγώ. Θα προσπαθήσω να το κάνω αυτό ερμηνευτικά. Έχουμε μια μικρή έκπληξη πάνω στους στίχους σε σχέση και με την κίνηση... Θα δείτε. Δεν θέλω να επεκταθώ πολύ σε σχέση με το πώς θα εμφανιστώ στη σκηνή. Εμπιστεύτηκα τον Δημήτρη Πέτρου για το φόρεμα, πάνω στη σκηνή θα υπάρχει ένα πιάνο, θα έχουμε και κάποια ειδικά εφέ. Αυτά μπορώ να πω...» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσο για τα διαδικτυακά δημοψηφίσματα και τα στοιχήματα που δείχνουν ότι περνάμε στο τσακ στον τελικό, λέει:

«Υπάρχουν κάποια ζητήματα σχετικά με τα διαδικτυακά αυτά δημοψηφίσματα. Ας πούμε, σε συνομιλία που είχα σήμερα με κάποιον που γνωρίζει πολύ καλά τη Eurovision, μου είπε πως οι περισσότεροι που ψηφίζουν στο Ιντερνετ είτε είναι φανατικοί του θεσμού, είτε μικρότερης ηλικίας που είναι συνέχεια πάνω στον υπολογιστή. Δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτό. Να σημειώσουμε επίσης πως λόγω οικονομικής κρίσης η ελληνική συμμετοχή δεν έχει καν βιντεοκλίπ. Ακόμη υπάρχει ο ανταγωνισμός, επειδή συμμετέχουν πολλές μπαλάντες και από τις χώρες που μπαίνουν απευθείας στον τελικό όπως οι Big five. Ένα άλλο ζήτημα που προκαλεί δυσαρέσκεια είναι πως τα παιδιά του OGAE για παράδειγμα ίσως περίμεναν ένα έθνικ κομμάτι και έχουν απογοητευτεί λίγο με το είδος του τραγουδιού. Πέρυσι αυτά τα polls είχαν βάλει την Κοντσίτα στον πάτο και όταν έγινε η πρώτη πρόβα την έβαλαν στη δεύτερη θέση...»

Όσο για το τι πιστεύει η ίδια για το τραγούδι της, «One last breath» κι αν θα περάσουμε στον τελικό;

«Επειδή έχω δει όλα τα κομμάτια, όλες τις μπαλάντες θέλω να πιστεύω ότι το κομμάτι μου θα περάσει στον τελικό και από κει και πέρα θα σκεφτόμαστε για μια καλή θέση. Η διαίσθησή μου λέει ότι θα περάσουμε στον τελικό. Τώρα αν δεν περάσουμε, θα στενοχωρηθώ πάρα πολύ, δεν το κρύβω. Η θέση μου έχει μεγάλη ευθύνη, εκπροσωπώ την Ελλάδα, ο κόσμος περιμένει από μένα ότι θα τον κάνω περήφανο και δυστυχώς ξέρω ότι οι ευθύνες θα πέσουν πάνω μου. Αυτό συμβαίνει πάντα, το βάρος της ευθύνης πέφτει στον καλλιτέχνη. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα πίσω από αυτό. Υπάρχουν σκοπιμότητες, κοινωνική δικτύωση που αν δεν την έχεις στο άριστο όπως άλλες χώρες, χάνεις σημαντικές ψήφους. Ολα θα παίξουν ρόλο. Δεν το λέω για να δικαιολογηθώ, Εγώ θα προσπαθήσω να έχω μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση», τονίζει.