To Mega ετοιμάζει ριμέικ για «Δόλωμα» κι άλλες κλασικές ελληνικές ταινίες

19.05.2015
Μπορεί η φετινή τηλεοπτική σεζόν να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα, όμως, είναι η εποχή κατά την οποία τα κανάλια σχεδιάζουν το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν και τα πρώτα σχέδιά τους διαρρέουν προς τα έξω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Mega ετοιμάζει ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο εγχείρημα κι αφορά τον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο, ο οποίος έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές κι εξακολουθεί να βρίσκει φαν στις νεαρές ηλικίες.

Το Mega σκοπεύει να μεταφέρει στη μικρή μας οθόνη αγαπημένες ελληνικές ταινίες, όχι, βέβαια, ίδιες κι απαράλλαχτες, αφού κάτι τέτοιο δε θα είχε νόημα, αλλά θα πρόκειται για ριμέικ, θα έχει προηγηθεί η απαραίτητη επεξεργασία στο σενάριο κι εμείς θα βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα με τη μορφή μίνι σειράς.

Σύμφωνα με την πιθανότερη εκδοχή, η κάθε μίνι σειρά θα ολοκληρώνεται σε τέσσερα ή πέντε επεισόδια, μία συνταγή που είχε ακολουθηθεί παλαιότερα στις «7 θανάσιμες πεθερές» κι είχε γνωρίσει ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Λευτέρης Παπαπέτρου φέρεται να είναι το άτομο στο οποίο έχει απευθυνθεί το Mega, ώστε να έχει υπό την επιμέλειά του τις διασκευές των σεναρίων.

Μερικές από τις πρώτες ταινίες που προγραμματίζονται είναι οι ακόλουθες: «Το Δόλωμα», «Ούτε γάτα ούτε ζημιά», «Τα Κίτρινα Γάντια».

Μάλιστα, για το «Δόλωμα» το Mega έκανε κρούση στην Κατερίνα Παπουτσάκη για να υποδυθεί την «Καίτη» που το 1964 είχε ενσαρκώσει μοναδικά η Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά η Κατερίνα αρνήθηκε.

Μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν είχε υποδυθεί την Αλίκη στη σειρά του Alpha «Έχω ένα μυστικό» και μάλλον δε θα ήθελε ουσιαστικά να επαναλάβει κάτι τέτοιο και να ξαναμπεί στη διαδικασία της σύγκρισης με την αξέχαστη εθνική μας σταρ.

Πηγή: TV Έθνος