Νικολοπούλου: Η μητέρα της πέθανε από τη στεναχώρια για εκείνη

22.05.2015
Σε μία σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση μετά από καιρό, η Ειρήνη Νικολοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και μίλησε για όλα, μεταξύ αυτών και για τον πόλεμο που δέχτηκε τον καιρό που ήταν στη ΕΡΤ.

Μάλιστα, η έμπειρη δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην απόφαση της να παραιτηθεί από την κρατική τηλεόραση, αλλά και για τη μητέρα της, η οποία όπως αποκάλυψε, πέθανε από τη στεναχώρια της για τον πόλεμο που δέχτηκε η κόρη της.

«Όταν δούλεψα στο ξεκίνημα στην ΕΡΤ, το 1983, ήταν μέγας πλούτος σε εικόνα, σε αρχείο, και μπορούσες να κάνεις σπουδαία πράγματα. Εκεί ξεκίνησα το πρώτο πρωινό της τηλεόρασης αλλά και το πρώτο infotainment» δήλωσε αρχικά.

Και συνέχισε, αναφερόμενη στην παραίτηση της.

«Μέσα από μια θλιβερή διαδικασία, μεγάλου μου κυνηγητού, παραιτήθηκα τον Ιούνιο και 27 Ιουλίου έχασα τη μητέρα μου. Κατηγορήθηκα ότι στις εκπομπές μου στη δορυφορική τηλεόραση έκανα έμμεση διαφήμιση - αν και αθωώθηκα, αλλά μετά από πολύ κόπο. Αναγκάστηκα να παραιτηθώ. Στην ουσία εγκατέλειψα την καριέρα μου. Το χειρότερο είναι ότι με όλα όσα ακούστηκαν γύρω από το όνομά μου η μητέρα μου έπαθε εγκεφαλικό και έφυγε νωρίτερα από ό,τι έπρεπε να φύγει. Μπορεί μετά από χρόνια να αθωώθηκα και να έμειναν τέσσερις εκπομπές για τις οποίες προσπαθώ να ξεκαθαρίσω.... Ήταν μεγάλο... βαρύ και μεγάλο όλο αυτό. Πέρασα μεγάλα ζόρια αλλά στέκομαι εκεί, μια χαρά», είπε.

Και κατέληξε:

«Από όπου κι αν πέρασα δούλεψα τόσο πολύ που νομίζω θα ήθελε και η ΕΡΤ να έχει ανθρώπους που της φέρνουν τόσο αποκλειστικές συνεντεύξεις. Οι άξιοι πολεμούνται και μάλιστα με τρόπο άγριο, να σου βγάλουν τα σωθικά. Αλλά τα δικά μου δεν βγαίνουν εύκολα. Δεν βγήκαν και άντεξα. Με τον κύκλο αυτόν, που έκλεισε, ξαναβρήκα τον εαυτό μου. Βγήκα από την τηλεόραση και μπήκα στη ζωή».