Έτσι "έσπασε" η συμμαχία Ελλάδας - Κύπρου, στη Γιουροβίζιον!

25.05.2015
Αίσθηση προκάλεσε στους τηλεθεατές, αλλά και στην αρένα του σταδίου που πραγματοποιήθηκε ο τελικός της Γιουροβίζιον, το "σπάσιμο" της... ιερής συμμαχίας Ελλάδας - Κύπρου!

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια (η τελευταία φορά ήταν το 1995, ήταν η Ελλάδα είχε δώσει μόλις 8 βαθμούς στην κυπριακή συμμετοχή) Ελλάδα και Κύπρος δεν αντάλλαξαν τα παραδοσιακά 12αρια και όχι τίποτε άλλο, αλλά άφησαν την αρένα του σταδίου με το "ουουυυ" στο στόμα. Γιατι βλέπεις, όλα τα προηγούμενα χρόνια μόνο η ελληνοκυπριακή συμμαχία χαλούσε την αισθητική τους. Οι υπόλοιπες ήταν... οκ.

Τέλος πάντων. Τι συνέβη και οι δύο χώρες έδωσαν το 12αρι στην Ιταλία; Και το κυριότερο, γιατί η Κύπρος έδωσε στην Ελλάδα και το δικό της παιδί, την Μαρία Έλενα Κυριάκου μόνο 8 βαθμούς και όχι το 10αρι (που εδωσε η Ελλάδα) που είναι η δεύτερη καλύτερη βαθμολογία;

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: στην αναλυτική βαθμολογία που έδωσε στη δημοσιότητα η EBU, ο κόσμος στην Κύπρο έδωσε την 1η θέση στην Ελλάδα, όμως, η επιτροπή έδωσε στην Κυριάκου την 3η. Κάτι που δεν πέρασε ασχολίαστο από την Μαρία Έλενα, αφού δεν έκρυψε την ενόχληση/στεναχώρια της για την επιτροπή. Όσο για το κοινό στην Ελλάδα ψήφισε την Κύπρο στην 3η θέση, ενώ η επιτροπή στη 2η.