Τι είπε η Μπάρμπα για τον Τσίπρα και το δημοψήφισμα στη Στεφανίδου [vds]

02.07.2015
Καλεσμένη σήμερα στη «Μία» και την Τατιάνα Στεφανίδου ήταν η Βάνα Μπάρμπα και δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο δημοψήφισμα της Κυριακής και να πει τι θα ψηφίσει η ίδια και για ποιο λόγο.

«Η ευθύνη αυτής της κυβέρνησης είναι τεράστια. Θα χαρούμε πάρα πολύ την επόμενη μέρα να φύγουν. Υπάρχουν κι άνθρωποι που εκτιμούμε πολύ και έχουν κάνει έργο, όπως η κυρία Δούρου, όμως έχουν τεράστια ευθύνη. Θα υπάρξει το "Ναι" την Κυριακή και την επόμενη μέρα πρέπει να έχουν την αξιοπρέπεια και να πούμε φεύγουμε. Κάναν μεγάλο κακό οι προηγούμενοι πολιτικοί, αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει βουλιάξει. Δεν ξέρουμε για τις προμήθειες και για να δώσουμε στα παιδιά φαγητό, αν θα ανοίξουν την Τετάρτη και μας λέει οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν.

Ψήφισα τον κύριο Τσίπρα, δεν μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές πεποιθήσεις, αλλά ήταν ένα παιδί που έλεγα, κοίτα πόσο καθαρός, πόσο γλυκός, πόσο σοβαρός. Πραγματικά ένιωσα ότι ήταν το καινούριο... πως ήταν τότε με τον Ανδρέα, ότι ήταν ένα καινούριο πολιτικό κύμα καθαρότητας. Θεωρώ ότι απέτυχε. Θεωρώ ότι ίσως, όχι εσκεμμένα κάναν μεγάλο λάθος, από υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Η Ελλάδα έχει πνιγεί. Δεν επιτρέπεται να μείνουν ούτε μία εβδομάδα να διαχειριστούν τίποτα. Και το λέω ειλικρινά με το χέρι στην ψυχή», είπε η Βάνα και συμπλήρωσε:

«Κατ’ αρχάς αναμφισβήτητα ξέρω ότι διαπραγματεύτηκαν πάρα πολλούς μήνες και το έκαναν με μεγάλο σθένος κι αλήθεια. Δεν πήγαν για να κοροϊδέψουν κανέναν, δεν ήταν λαμόγια. Όμως, υπήρξε ένα τεράστιο λάθος. Ο μεγάλος πολιτικός, ο σπουδαίος, πρέπει να ξέρει που θα κάνει πίσω, που θα συμβιβαστεί. Δεν νοείται να είναι πέντε μήνες, να μην έχουμε αποτέλεσμα και να πάνε το μαχαίρι εκεί που δεν πάει και να είμαστε στο χείλος του γκρεμού. Έπρεπε ένα μήνα πριν να πουν ότι ‘κοιτάξτε, εδώ είμαστε’, όχι δυο μέρες πριν», δήλωσε η δημοφιλής ηθοποιός.