«Πατάτα» της ΕΡΤ που μετέδωσε ως αληθινή είδηση, σατιρικό κείμενο από το «κουλούρι»! [vds]

10.07.2015
Η σατιρική ιστοσελίδα «το κουλούρι» έβγαλε μια από τις γνωστές ειδήσεις της, που είναι σατιρικές και αποκυήματα φαντασίας και η ΕΡΤ την πήρε και την μετέδωσε ως αληθινή!

Ποια ήταν η θεματολογία; Σπείρα ή μάλλον, εγκληματική οργάνωση, που έκοβε ρολό κουζίνας και το πουλούσε για χαρτί υγείας!

Μεταξύ άλλων, αναφέρει το σατιρικό δημοσίευμα: «Το καλά σχεδιασμένο κόλπο των επιτήδειων, ήρθε στο φως, όταν δεκάδες καταναλωτές παραπονέθηκαν για ενοχλήσεις στην περιοχή των οπισθίων. Έπειτα από έρευνα του κέντρου προστασίας καταναλωτών, αποκαλύφθηκε πως υπεύθυνη για τις ενοχλήσεις αυτές ήταν η σκληρή επιφάνεια του χαρτιού. Δείγματα του χαρτιού στάλθηκαν στο Χημείο του Κράτους, όπου και διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για χαρτί κουζίνας και μάλιστα ιδιαίτερα ανθεκτικό».

Η Πρωινή Ενημέρωση της ΕΡΤ λοιπόν, παρουσίασε το ρεπορτάζ ως αληθινό! Μάλλον δεν θα είχαν ξυπνήσει ακόμα, λόγω και του πολύ πρωινού που βγαίνει η εκπομπή και δεν είχαν καθαρό μυαλό για να αξιολογήσουν την «είδηση»!

«Συνελήφθη σπείρα που έκοβε το χαρτί κουζίνας και το πουλούσε για χαρτί υγείας. Δεν ξέρω πως το κάναν. Αυτό που ξέρω, είναι πως το μοσχοπουλούσαν στην αγορά, γιατί υπήρχε έλλειψη. Το προηγούμενο διάστημα έτρεξε ο κόσμος και πήρε διάφορα. Συνελήφθησαν σε διαμέρισμα στην Πατησίων έπειτα από μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.» ανέφερε η δημοσιογράφος Δήμητρα Στεφανίδου, απαντώντας στις... εύλογες απορίες του κεντρικού παρουσιαστή, Νίκου Αγγελίδη.