Που κολλάει η συγχώνευση Alpha- ΣΚΑΪ & ο ρόλος του ANT1 στο deal- βόμβα

17.10.2016
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επόμενο χρονικό διάστημα οι ανατροπές θα διαδέχονται η μία την άλλη και πως προς το παρόν -μετά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες- τα πράγματα στο τηλεοπτικό τοπίο είναι πολύ ρευστά.

Όσον αφορά τη συγχώνευση Alpha και ΣΚΑΪ, αυτή φαίνεται πως περνά από σαράντα κύματα αφού ενώ την προηγούμενη εβδομάδα θεωρούνταν σχεδόν βέβαιο πως έχει κλείσει, λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα.

Γι' αυτό τον λόγο, άλλωστε και στον Alpha έχουν έτοιμο το plan B, σύμφωνα με το οποίο, όλο το πρόγραμμα του Alpha θα μεταφερθεί στο περιφερειακό Channel 9, ενώ ο Alpha θα μετατραπεί ουσιαστικά σε εταιρεία παραγωγής που θα πουλά τα προγράμματά του σε άλλους σταθμούς.

Βέβαια, οι συζητήσεις με τον ΣΚΑΪ συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια που εμφανίζονται κι εμποδίζουν να «κλείσει» η συμφωνία.

Συγκεκριμένα, ο τομέας «ενημέρωση» φέρεται να είναι αυτός στον οποίο κολλάει η συγχώνευση αφού οι υπεύθυνοι του ΣΚΑΪ φέρονται να επιθυμούν να απορροφήσουν περισσότερο τα ψυχαγωγικά προγράμματα του Alpha κι όχι τόσο τα καθαρά ενημερωτικά του, κάτι που δεν ικανοποιούσε τον πρόεδρο του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά.

Εκεί κινδύνεψε να τιναχτεί το deal στον αέρα, αλλά οι συζητήσεις ξεκίνησαν πάλι από την αρχή, αφού σε περίπτωση ναυαγίου μην ξεχνάμε ότι θα μπορούσαν όλες οι σειρές κι οι ψυχαγωγικές εκπομπές του Alpha να καταλήξουν στον ANT1, κάτι που οι υπεύθυνοι του ΣΚΑΪ δε θέλουν να δουν να συμβαίνει σε καμία περίπτωση.

Μένει να δούμε τι θα συμβεί τελικά, αφού μέχρι να πέσουν οι υπογραφές, μάλλον θα διαβάσουμε πολλά ακόμα για το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο.