Μαρία Αλιφέρη: «Γιατί με άφησαν εκτός τηλεόρασης για 9 ολόκληρα χρόνια» [vds]

15.03.2017
Έχει γράψει τη δική της ιστορία στην ελληνική τηλεόραση με τις εκπομπές που παρουσίαζε, αλλά και τις σειρές που πρωταγωνιστούσε στο παρελθόν να σπάνε τα κοντέρ της τηλεθέασης, ενώ ακόμα και οι πολύ νεότεροι ξέρουν την ατάκα- κατατεθέν της «και μην ξεχνάτε, σας αγαπώ».

Ο λόγος για τη Μαρία Αλιφέρη, η οποία μίλησε στην εκπομπή «Φτιάξε καφέ να στα πω» κι αποκάλυψε όλο το παρασκήνιο και βρέθηκε μέσα σε μια νύχτα κυριολεκτικά εκτός τηλεόρασης για εννέα ολόκληρα χρόνια.

«Έγινε κάποια στιγμή κάποια κουταμάρα, για 9 χρόνια ήμουν κομμένη από την τηλεόραση. Όσο υπήρχαν τα κρατικά ακόμα. Πέρασα στη μαύρη λίστα γιατί αλλάξαν οι κυβερνήσεις και με θεώρησαν σύμβολο της προηγούμενης επειδή ήμουν το top πρόσωπο κι αποφάσισαν να με κόψουν έτσι πέρα από πολιτικά κριτήρια. Οι κουταμάρες των πολιτικών, της πολιτικής μας. Για αυτό είμαστε και εδώ που είμαστε σήμερα. Το λέω τώρα μετά από τόσα χρόνια που είναι αποφορτισμένο και δεν έχει σημασία. Αλλά ήταν ζόρικη τιμωρία. Εγώ δεν είχα συνδεθεί με τίποτα και ποτέ. Δεν αγαπώ την πολιτική και δεν την αγάπησα ποτέ. Γιατί δεν την πιστεύω έτσι όπως τελείται. Μου κόστισε πολύ. Δεν μπόρεσε να μου στερήσει το θέατρο ασφαλώς που αδιάλειπτα ήμουν και είμαι. Σταμάτησα με τηλεπαιχνίδι και σίριαλ μαζί εν μια νυκτί, “Τα τετράγωνα των αστέρων” και την “Κραυγή των λύκων”».

Δεν έκρυψε πως θα ήθελε να επιστρέψει στην τηλεόραση, αλλά μάλλον σε έναν ρόλο εντελώς διαφορετικό από όσους την έχουμε δει μέχρι τώρα:

«Αγαπώ πάντα την τηλεόραση. Με έχει σεβαστεί, την έχω σεβαστεί και την αγαπώ. Σίριαλ θέλω να κάνω ακραίους ρόλους κωμικούς. Με έχει πιάσει μανία να κάνω τρελό πρόσωπο, ακραίο, καρικατούρα σχεδόν.»