Το «Old Money Hair» είναι παντού - Δες πώς θα πετύχεις το look

Το «Old Money Hair» είναι παντού - Δες πώς θα πετύχεις το look
ΠΗΓΗ:@dasha__shamarina
Ένα scroll να κάνεις στα social media και θα το δεις παντού.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τους χαρακτήρες από το «The Great Gatsby» και τα είδωλα του Χόλιγουντ, όπως η Marilyn Monroe και η Audrey Hepburn, να ξεχωρίζουν είναι η αίσθηση πολυτέλειας και γοητείας που αποπνέουν. Πρόκειται για ένα στυλ που η αίσθηση του «old money» φέρνει στο προσκήνιο, μια αισθητική που αυτή τη στιγμή μαγεύει και εμπνέει τον κόσμο. Καθώς όλοι έχουμε μπει στην εποχή της «ήσυχης πολυτέλειας» με υψηλής ποιότητας μόδα και διακριτικά νύχια, ήρθε η ώρα να επικεντρωθούμε στην τάσηεν ονόματι «old money hair». Καθολικά κολακευτικό και κομψό, αυτό το look δείχνει ότι ενώ οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, η κομψότητα είναι και θα είναι πάντα διαχρονική.

Τι είναι το «old money hair»;

Με πλούσια, λαμπερά μαλλιά γεμάτα όγκο, το «old money hair» είναι η σύγχρονη εκδοχή του παλιού κόσμου της γοητείας. Ξεκινώντας από την τρέλα της «ήσυχης πολυτέλειας», αυτό το χτένισμα είναι η τελευταία τάση στην αισθητική του «παλιού χρήματος», που όλοι αγαπούν. Σχεδόν αδύνατο να κάνεις scroll στο TikTok χωρίς να δεις αναρτήσεις με τα hashtags #oldmoneyhair, #oldmoneybob, #oldmoneyblonde και #oldmoneybrunette.

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, αυτό το trend αφορά τα μαλλιά που δείχνουν πολυτελή, με έντονη λάμψη, φυσικές υφές και τόνους, και φυσικά όγκο. Σε αντίθεση με τα κομψά, ίσια μαλλιά και τα beach waves που γνωρίζουμε και αγαπάμε, το «old money hair» είναι διακριτικό, προσεγμένο και αβίαστο, το απόλυτο παράδειγμα του «Mom, I am a rich man». Εμπνέεται από τα είδωλα της παλιάς γοητείας του Χόλιγουντ, όπως η Marilyn Monroe, τις στιλπνές μπούκλες των 20s, τους χαλαρούς κότσους των 50s και τα blowouts των 80s, δίνοντάς του μια μοντέρνα πινελιά που είναι εξίσου επιθυμητή όσο και εφικτή.

{https://www.tiktok.com/@na2sty0a/video/7257417034793897221?q=old%20money%20hair&t=1727279241671}

Πώς να πετύχεις το «old money hair» look

Εκτός από το πόσο εντυπωσιακό είναι το look, ίσως το καλύτερο μέρος είναι το πόσο εύκολο είναι να το διατηρήσεις. Παρά το όνομά του, τα ξανθά και καστανά μαλλιά «old money» είναι χαμηλής συντήρησης και αβίαστα, ενώ ταυτόχρονα δεν θα φθείρουν τα μαλλιά σου με τον καιρό.

Σε αντίθεση με τις έντονες, πλατινέ αποχρώσεις, το «old money blonde» εστιάζει στη δημιουργία απαλότητας, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ψυχρών και ζεστών τόνων ξανθού με πρόσθετη έμφαση και φωτεινότητα γύρω από τη γραμμή των μαλλιών. Με τον ίδιο τρόπο, το «old money brunette» εστιάζει στη ζεστασιά, με διακριτικά highlights και lowlights σε αποχρώσεις του χαλκού, του ξανθού και του ash blonde ή επιλέγοντας μια εξαιρετικά γυαλιστερή, συμπαγή απόχρωση.

{https://www.tiktok.com/@dasha__shamarina/video/7271306290175986949?q=old%20money%20hair&t=1727279241671}

Επιπλέον, χάρη στον συνδυασμό των αποχρώσεων και των γεμάτων όγκο που αποπνέουν πλούσιο στυλ, αυτή η τάση είναι κολακευτική για όλους τους τύπους προσώπου και τόνους επιδερμίδας. Οι αποχρώσεις είναι εξαιρετικά απαλές, ενώ τα κουρέματα και τα στυλ που μπορείς να επιλέξεις είναι εξίσου απαλά. Είτε προτιμάς ένα απαλό blowout, φυσικά μαλλιά, πλούσιες μπούκλες ή κυματισμούς, είτε ένα «old money bob», κάθε στυλ μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάζει τέλεια στο πρόσωπό σου και στην αισθητική που αναζητάς.

Με λίγα λόγια, το «old money hair» είναι μια διαχρονική επιλογή που θα δώσει στα μαλλιά σου αέρα πολυτέλειας και κομψότητας χωρίς υπερβολές. Το πιο σημαντικό; Είναι ένα στυλ που μπορείς να διατηρήσεις με ευκολία, προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα χωρίς κόπο.

Old money hair ideas

Old money brunette

oldmoneybrunnete 1ba7e

Source: @haileybieber

Old money blonde

oldmoneyblonde e10fc

Source: @sofiarichiegrainge

Old money curls

oldmoneycurls 2e8d7

Source: @nourxmohamed

Τελευταία τροποποίηση στις 25.09.2024 - 18:51