H επιστήμη απεφάνθη: Αυτόν τον μήνα παρατηρούνται οι περισσότεροι χωρισμοί

19.09.2020
H επιστήμη απεφάνθη: Αυτόν τον μήνα παρατηρούνται οι περισσότεροι χωρισμοί
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι ο πιο «επικίνδυνος» μήνας του χρόνου για να χωρίσει κανείς; Ή ανήκεις σε εκείνες που ουδέποτε είχαν προσέξει πως μία φορά τον χρόνο παρατηρείται… μαζική έξοδος από τις σχέσεις;

Πράγματι, η επιστήμη έχει επιβεβαιώσει πως ο χωρισμός έχει την τιμητική του ένα πολύ συγκεκριμένο διάστημα, με τις έρευνες να έχουν υποδείξει ως τον πιο καταστροφικό για τις σχέσεις μήνα τον Αύγουστο.

Έναν μήνα που μόνο τυχαίος δε μπορεί να θεωρηθεί.

Διάβασε επίσης: Άντρες και γυναίκες έχουν την ίδια πιο συχνή σεξουαλική φαντασίωση (και δεν είναι αυτή που νομίζεις)

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Washington τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού λαμβάνουν χώρα οι περισσότεροι χωρισμοί μεταξύ ζευγαριών, είτε αυτά είναι παντρεμένα είτε όχι. Και μάλιστα για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: Δεν πέρασαν καθόλου –μα καθόλου- καλά στις κοινές τους διακοπές.

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, οι επιστήμονες αποδίδουν το γεγονός στην τριβή της σχέσης, την οποία συνεπάγονται οι πολλές ώρες που περνούν οι σύντροφοι μαζί, σε μια περίοδο που λόγω χαλαρότητας εμφανίζονται όλα τα προβλήματα!

Διάβασε και αυτό: 10 σημάδια που φανερώνουν ότι σε αγαπάει -ακόμη κι αν δεν το λέει

Οι τσακωμοί και οι εντάσεις δεν είναι σπάνιο φαινόμενο κατά τη διάρκεια των διακοπών, με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι αντί να γυρνούν από το ταξίδι τους χαλαροί και ανανεωμένοι, να καταλήγουν να επιστρέφουν νευριασμένοι, απογοητευμένοι και… πεπεισμένοι πως η σχέση αυτή παραείναι τοξική για τα δεδομένα τους.

Τώρα εξηγούνται πολλά. Γι’ αυτό φρόντισε να μην μπεις στο τριπάκι των διαπληκτισμών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών σου εξορμήσεων με το ταίρι σου…