Παρουσίαση Βιβλίου Hans Küng: «Η Αρχή των Πάντων»

25.05.2010
Ο παγκοσμίως γνωστός θεολόγος και στοχαστής Hans Küng θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Η Αρχή των Πάντων- Φυσικές Επιστήμες και Θρησκεία» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Athen, τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010, στις 19:30.

Ο παγκοσμίως γνωστός θεολόγος και στοχαστής Hans Küng θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Η Αρχή των Πάντων- Φυσικές Επιστήμες και Θρησκεία» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Athen, τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010, στις 19:30.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής.

Το συγγραφέα και το έργο του θα παρουσιάσει ο επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μπελέζος ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει
ο ομότιμος καθηγητής, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταφραστής του έργου, Ευάγγελος Θεοδώρου.

Ο Hans Küng, γεν. το 1928 στην Ελβετία, ιερέας της Καθολικής Εκκλησίας, αργότερα και Καθηγητής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Tübingen, ανέπτυξε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την κατάργηση της γενικής αγαμίας του κλήρου και για την καθιέρωση της ισότητας των γυναικών, ενώ αμφισβήτησε δημοσίως και το αλάθητο του Πάπα.

Το 1979 η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία του αφαίρεσε τη δυνατότητα να διδάσκει Θεολογία. Είναι ο εμπνευστής και από το 1995 και Πρόεδρος του Ιδρύματος για μια Παγκόσμια Ηθική στο Tübingen και θεωρείται ως ένας από τους πιο επιφανείς και αμφισβητούμενους κριτικούς της Εκκλησίας.

Σε μια εποχή όπου η πίστη και οι φυσικές επιστήμες φαίνεται να έρχονται συνεχώς σε αντιπαράθεση, αναρωτιέται κανείς αν οι θεολόγοι και οι επιστήμονες μπορούν να βρουν κοινά σημεία συμφωνίας. Ναι, απαντάει ο επιφανής θεολόγος, καθώς υποστηρίζει ότι η θρησκεία και η επιστήμη δεν αποκλείουν η μία την άλλη αλλά αλληλοσυμπληρώνονται.

Ο Hans Küng επικεντρώνεται στην αρχή όλων των πραγμάτων ?του χρόνου, του κόσμου, του ανθρώπου- και, από το Μπιγκ Μπανγκ μέχρι τη Θεωρία της Σχετικότητας, εξετάζει τις απόψεις που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς σχετικά με τις απαρχές του σύμπαντος και της ζωής. Επιχειρεί να συμφιλιώσει τη θεολογία με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις και ισχυρίζεται ότι είναι πλέον αναχρονιστικό το μοντέλο σύγκρουσης μεταξύ τους. Ενώ δέχεται την εξέλιξη όπως την περιγράφουν οι επιστήμονες, είναι υπέρμαχος του ρόλου που είχε ο Θεός στη θέσπιση των νόμων της Φύσης και στη διευκόλυνση της περιπέτειας της Δημιουργίας.

Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός
(σε γερμανική και ελληνική γλώσσα με μετάφραση)
Θα ακολουθήσει συζήτηση
Eίσοδος ελεύθερη