Μία τρυφερή...μολότωφ στο Studio Μαυρομιχάλη

25.05.2010
«Η τρυφερή σου Μολότωφ» του Βενεζουαλέζου θεατρικού συγγραφέα Gustavo Ott παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Studio Μαυρομιχάλη από την Τετάρτη 16 μέχρι την Κυριακή 27 Ιουνίου, για 10 μόνο παραστάσεις.
«Η τρυφερή σου Μολότωφ» του Βενεζουαλέζου θεατρικού συγγραφέα Gustavo Ott παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Studio Μαυρομιχάλη από την Τετάρτη 16 μέχρι την Κυριακή 27 Ιουνίου, για 10 μόνο παραστάσεις.

Ο 21ος αιώνας άρχισε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τελείωσε ο 20ος : βουτηγμένος στην αγωνία, στην αβεβαιότητα, στη βία. Η απόλυτη κυριαρχία των Μ,Μ.Ε., το δίχως τέλος δράμα στη Μέση Ανατολή, οι θρησκευτικοί φανατισμοί, ο ρατσισμός και ο φόβος απέναντι στον άλλο, τον ξένο, αυτόν που δε γνωρίζουμε, είναι από τα κυριότερα θέματα που εμφανίζονται στο έργο του Γκουστάβο Οτ.

Αυτό, όμως, που απασχολεί πάνω από όλα τον συγγραφέα, είναι το τέλμα, στο οποίο είναι βυθισμένος ο σύγχρονος άνθρωπος και η αδυναμία του να διαχειριστεί υπεύθυνα τη ζωή του.

Χρησιμοποιώντας με αριστοτεχνικό τρόπο την ανατροπή φέρνει στην επιφάνεια τις κρυφές πλευρές των δυο ηρώων, πλευρές για τις οποίες και οι ίδιοι δεν έχουν συνείδηση και τις οποίες ίσως και να μην μπορούσαν να φανταστούν.

Ο Γκουστάβο Οτ παρουσιάζει με εξαιρετικά αριστοτεχνικό τρόπο το χάος που κυριαρχεί στη σύγχρονη ζωή, την απέλπιδα προσπάθεια του ανθρώπου να βρει νόημα στην καθημερινότητά του, να φωτίσει με έναν άλλο τρόπο τις σχέσεις του με τους άλλους, αλλά και τα μύχια της δικής του ψυχής.

Επιδέξιος μάστορας της θεατρικής τέχνης, συνδυάζει με αξιοθαύμαστη ισορροπία τους σύγχρονους θεατρικούς δρόμους φέρνοντας στο νου κάτι από τους ήρωες του Μπέκετ, την ατμόσφαιρα του παραλόγου, την εσωτερικότητα των μεγάλων τραγικών μας. Το θέατρο του Οτ είναι παράξενα οικείο, παράδοξα ελκυστικό και αναπάντεχα ανατρεπτικό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση : Σταμάτης Πολενάκης
Σκηνοθεσία : Γιάννα Καφέ
Σκηνικά - Κοστούμια : Διονύσης Μανουσάκης
Μουσική επιμέλεια - Βίντεο : Μάκης Φάρος
Επιμέλεια κίνησης : Άννα Καραμήτσου
Φωτισμοί : Κωστής Καπελώνης
Βοηθός σκηνοθέτη : Νίκος Ιορδανίδης

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Ολυμπία Βαγγελάτου, Νίκος Ιορδανίδης

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τετάρτη έως Κυριακή στις 9.15
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική Είσοδος : 12 €
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 75 λεπτά