Ενας Προσωρινός "Καυκασιανός Φοίνικας"

01.06.2010
«Καυκασιανός Φοίνικας» είναι ο τίτλος της παράστασης που δημιουργήθηκε ειδικά για τον χώρο «Προσωρινός», έναν ?προσωρινό θεατρικό χώρο. Πρόκειται για ένα preview 10 παραστάσεων, με προγραμματισμένη συνέχεια τον Σεπτέμβριο.
«Καυκασιανός Φοίνικας» είναι ο τίτλος της παράστασης που δημιουργήθηκε ειδικά για τον χώρο «Προσωρινός», έναν ...προσωρινό θεατρικό χώρο. Πρόκειται για ένα preview 10 παραστάσεων, με προγραμματισμένη συνέχεια τον Σεπτέμβριο.

Το έργο
Συναντάμε μια νέα γυναίκα σε ένα σπίτι κομμένο στα δύο. Το μισό είναι επιπλωμένο βαριά, μεγαλοαστικό, παλιό, το άλλο μισό τελείως γυμνό. Η ίδια στέκεται στη μέση και μιλά.
«Έξω, μπροστά από την πόρτα του σπιτιού αρχίζει ο δρόμος. Ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού και είσαι στο δρόμο. Κυλά σαν ποτάμι. Γλείφει το κατώφλι. Χύνεται πάνω στο έδαφος της πόλης. Και στις όχθες του, εδώ απέξω, ακόμα και τα γκρίζα τσιμεντένια πεζοδρόμια πρόχειρα φτιαγμένα, μισοσπασμένα έχουν την ελπίδα να κρατήσουν για πάντα».
Στα λόγια της, κωμικοτραγικές στάχτες τα ταξίδια στο εξωτερικό, η φρίκη της οικογένειας και οι αέναοι απογαλακτισμοί, η περίοδος τής απομόνωσης, οι δουλειές του ποδαριού, οι μοναχικοί έρωτες.

Καυκασιανός: χαρακτηρισμός των ανθρώπων της λευκής φυλής
Φοίνικας: μυθικό πουλί που θάβεται στις στάχτες του για να αναγεννηθεί.

ΚΕΙΜΕΝΟ / ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Γιούλα Μπούνταλη
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Συμεωνίδης
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ: Σύλλας Τζουμέρκας
ΣΚΗΝΙΚΑ & ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Μαγιού Τρικεριώτη
ART DIRECTION: Θάνος Σαμαράς
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Θεατρική Εταιρεία Διασπορά

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Από 8 μέχρι 17 Ιουνίου 9.30 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου : 10 ευρώ
Διάρκεια: 35 λεπτά
Προσωρινός: Δεινοκράτους 103, Κολωνάκι, μετρό Μέγαρο Μουσικής