Και Master Chef και ζεν πρεμιέ;

16.05.2011
Ο νικητής του Master Chef, Ακης Πετρετζίκης, έχει κλέψει την παράσταση. Εξυπνη φάτσα, κοφτερό βλέμμα, ταλέντο στη μαγειρική, σε μια συνταγή που τρελαίνει τις γυναίκες. Ο ίδιος κρατά χαμηλούς τόνους αποφεύγοντας τις ταμπέλες και δηλώνοντας απλώς... μάγειρας.

Ο νικητής του Master Chef, Ακης Πετρετζίκης, έχει κλέψει την παράσταση. Εξυπνη φάτσα, κοφτερό βλέμμα, ταλέντο στη μαγειρική, σε μια συνταγή που τρελαίνει τις γυναίκες. Ο ίδιος κρατά χαμηλούς τόνους αποφεύγοντας τις ταμπέλες και δηλώνοντας απλώς... μάγειρας.

Και Master Chef και ζεν πρεμιέ!

Δεν μου άρεσαν και δεν μου αρέσουν καθόλου οι ετικέτες πόσω μάλλον τέτοιου τύπου! Ενας απλός μάγειρας είμαι, τίποτα παραπάνω. Δεν έχω φιλοδοξίες πέραν της μαγειρικής. Το έχω πει ξανά και ξανά, μα δεν λένε να το καταλάβουν: Μάγειρας είμαι, όχι σταρ! Μάγειρας που είχε την τύχη να κερδίσει στο «Master Chef»και που συμμετέχει σ’ ένα πρωινό, το «Πρωινό mou», προτείνοντας εύγευστες συνταγές...

Ναι, αλλά αν δεν είχες την εικόνα του ζεν πρεμιέ-μάγειρα, δεν θα σφάζονταν στην ποδιά σου για εξώφυλλα και συνεντεύξεις!

Σε πληροφορώ ότι έχω πει πολλά όχι και ζήτησα κι από το Mega να δίνω όσο λιγότερες συνεντεύξεις γίνεται. Κι όταν το κάνω προσπαθώ πάντα να εστιάζω στα της δουλειάς μου. Ποιον αφορά τι κάνω εγώ στην προσωπική μου ζωή; Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό! Οσοι θέλουν να υπάρχουν σε περιοδικά και εκπομπές πουλώντας τα προσωπικά τους, ας το κάνουν. Εγώ δεν πρόκειται να το κάνω, γιατί δεν με αφορά...

Με όλο αυτό τον θόρυβο που έγινε γύρω από το όνομά σου, δεν ένιωσες να καβαλάς το καλάμι;

Να καβαλήσω το καλάμι επειδή έγινα γνωστός λόγω της νίκης μου στο «Master Chef» ή επειδή έκανα εξώφυλλα; Αν αυτός ήταν ο στόχος μου, ίσως να το καβαλούσα. Αλλά ο στόχος μου είναι να καλυτερεύω στη δουλειά μου και να με εκτιμά ο κόσμος γι’ αυτήν, μέσω του Πρωινού ή των Master Γεύσεων που κάνω κάθε μήνα στο «TV Ζάπινγκ».

Δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα, έτσι;

Eκανα το πάθος μου επάγγελμα! Αγαπούσα από παιδί τη μαγειρική κι είναι πολύ ωραίο να κάνεις το χόμπι σου και να πληρώνεσαι γι’ αυτό! Πρώτα από όλα είναι πάθος. Κι αυτό το πάθος μου αποφέρει και χρήματα, χωρίς να χρειάζεται να κάνω άλλη δουλειά που δεν θα με εξέφραζε. Ξεκινάω τη μέρα μου με χαμόγελο που έδωσα σάρκα κι οστά στα όνειρά μου. Πηγαίνω στο Πρωινό mou και φτιάχνω συνταγές με αγάπη, ετοιμάζω το ένθετο με αγάπη, κάνω σχέδια για τη μαγειρική με αγάπη. Γιατί είναι το πάθος μου!

O Γιώργος Λιάγκας τις προάλλες σε πίεσε να μιλήσεις για την προσωπική σου ζωή και έμοιαζες ιδιαίτερα αμήχανος!

Ο Γιώργος είναι ξηγημένο παιδί και μάγκας και δεν με φέρνει ποτέ σε δύσκολη θέση. Ακόμα κι όταν έσκασε το θέμα με το Gorring Hotel -το ξενοδοχείο όπου έμεινε η Κέιτ Μίντλετον πριν από τον γάμο με τον Γουίλιαμ και στο οποίο δούλεψα ένα χρόνο- μου είπε πριν βγούμε στον αέρα αν ήθελε να με ρωτήσει γι’ αυτόν ή όχι. Το ότι με «ανέκρινε» με ποια ήμουν στη Σκιάθο ήταν μόνο πλάκα και τίποτα άλλο! ΟΛιάγκας είναι από τους ανθρώπους που εκτιμώ βαθιά γιατί αν δεν σε πάει δεν το παίζει ότι σε γουστάρει. Είναι μάγκας και τον χαίρομαι. Τον εκτιμώ πολύ. Χαίρομαι να συνεργάζομαι με ανθρώπους που μου πηγαίνουν!

Πήγες να δεις τον Λιάγκα junior; Δώσε μου... ρεπορτάζ!

Oπως είπε και ο πατήρ Λιάγκας, είναι ίδιος η Φαίη! Κουκλάκι. Και τους έχει κάνει τόσο ευτυχισμένους. Γερό να είναι και τυχερό, έχω να τους ευχηθώ!

Θα είστε και του χρόνου μαζί;

Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις λένε... Δεν έχω καμιά ενημέρωση για την ώρα, όπως δεν έχει και κανείς άλλος... Τι να σου πω;

Ακούγεται ότι «μαγειρεύεις» δική σου εκπομπή στο Mega... Eχω κάνει κάποιες θετικές συζητήσεις, αλλά δεν έχω κάτι στάνταρ ακόμα. Θα το ήθελα πολύ πάντως, πέρα απ’ το πρωινό να έκανα και δική μου εκπομπή.

Γράφηκε ότι απείλησες το Mega ότι αν δεν σου απαντήσουν άμεσα τι σχέδια έχουν για σένα, θα... φύγεις!

Αυτά είναι ράδιο-αρβύλα από τις πολλές που κυκλοφορούν για μένα! Δεν είμαι από αυτά τα παιδιά τα αχάριστα. Δεν σου κρύβω ότι έχω άγχος για άμεσες απαντήσεις -όπως όλοι μας- αλλά μέχρι εκεί μόνο!

Σκέφτεσαι να στήσεις το δικό σου μαγαζί κάποια στιγμή;

Ποιος σεφ δεν θα ήθελε να αποκτήσει τον δικό του χώρο; Για να γίνει αυτό, όμως, χρειάζεται κεφάλαιο και χρόνος, και με την τηλεόραση δεν έχω όσο πρέπει. Αργότερα ναι, μπορεί...

Με αφορμή τον Λιάγκα junior, θα ήθελες κι εσύ ένα παιδί;

Φυσικά και θέλω! Παιδιά, όχι παιδί! Το θέλω πολύ, αλλά δεν είναι στα πολύ άμεσα σχέδιά μου. Μπορεί να μεγαλώνω -είμαι εικοσιοκτώ κι ας λένε ότι φαίνομαι μικρότερος!- αλλά πρέπει να βρεις και τον κατάλληλο άνθρωπο για να φτιάξεις την δική σου οικογένεια.

Δηλαδή η κοπέλα που είστε μαζί δεν είναι η κατάλληλη;

Δεν είπα αυτό... Είπα ότι είναι νωρίς κι ότι χρειάζεται χρόνος για να πάρεις μια τέτοια απόφαση. Να συγκατοικήσεις με τον άλλον, να είστε καιρό μαζί και τότε να προχωρήσεις. Δεν πρέπει να βιάζεσαι γιατί σκοντάφτεις!


Who is who
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Aγαπούσε πάντα τη μαγειρική.

Στα 14 χρόνια του μαγείρεψε για πρώτη φορά μόνος του, αφού για χρόνια βοηθούσε τη μητέρα του σε συνταγές της.

Ξεκίνησε μαθήματα σε σχολή μαγειρικής ξέροντας ότι αυτό είναι που τον ενδιαφέρει και τον κεντρίζει πιο πολύ στη ζωή του.

Το 2009 δούλεψε ως μάγειρας στο Λονδίνο. Πιο σημαντική για αυτόν ήταν η περίοδος που δούλεψε στο Goring Hotel...

Η είδηση ότι «μαγειρεύεται» στη χώρα μας το «Master Chef» τον έκανε να επιστρέψει και να δηλώσει συμμετοχή.

Έχει δεσμό με μια γυναίκα που κρατά μακριά από τα φλας των φωτογράφων και δεν πρόκειται να αλλάξει θέση σε αυτό.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ