Θα ήθελα να είμαι και ηθοποιός», λέει ο Πιερ Καρντέν

25.05.2011
«Η μόδα είναι απαραίτητη. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο και μια ανάγκη. Υπάρχει η φιλοσοφική, η κοινωνική και ψυχολογική της πλευρά» έλεγε χθες ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, Πιερ Καρντέν.

«Η μόδα είναι απαραίτητη. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο και μια ανάγκη. Υπάρχει η φιλοσοφική, η κοινωνική και ψυχολογική της πλευρά» έλεγε χθες ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, Πιερ Καρντέν (φωτογραφία). Ο τελευταίος βρίσκεται στη χώρα μας, ως σκηνοθέτης και σχεδιαστής κοστουμιών της παράστασης «Καζανόβα, έρωτες και ίντριγκες στη Βενετία» που παρουσιάστηκε στις 23 Μαΐου στην «Εθνική Λυρική Σκηνή».

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την αποπεράτωση έργων του σχολείου στο Μάλι με την επωνυμία «Ελλάς-Δίστομο-Μέγας Αλέξανδρος» όπου τα παιδιά θα διδάσκονται και ελληνικά και αφετέρου για την αγορά αντιρετροϊκών φαρμάκων για τα ορφανά του AIDS, τα οποία φιλοξενούνται στο ορφανοτροφείο με την επωνυμία «Ελλάς-Μακεδονία» στην Ακτή ελεφαντοστού.

«Η τέχνη για την τέχνη» είπε ο Πιερ Καρντέν, παραλαμβάνοντας από τον αντιπρύτανη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Μανώλη Μπαμπούση, το πρωτότυπο γλυπτό από μάρμαρο Τήνου, της Αλεξ Μυλωνά, προσφορά του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, προς τιμήν του σχεδιαστή.

Η ΑΣΚΤ με την ευκαιρία της παρουσίας του διάσημου σχεδιαστή στην Ελλάδα οργάνωσε, χθες, τιμητική εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Αν και έχει δεχθεί δεκάδες τιμές στη μακροχρόνια καριέρα του, αν και δηλώνει «άνθρωπος της τέχνης», ο Πιερ Γκαρντέν θα ήθελε να τον θυμούνται λέγοντας ότι ήταν ένας «πραγματικός σχεδιαστής μόδας». «Πιστεύω στην αποστολή μου να είμαι πάντα δημιουργικός, πρωτοποριακός».

Ωστόσο στην αρχή της καριέρας του ήθελε να γίνει ηθοποιός, αποκάλυψε. Γι' αυτό και η τόση ενασχόλησή του με το θέατρο. «Το θέατρο είναι το πάθος μου. Θα ήθελα να είμαι (και) ηθοποιός» κατέληξε.