Νέοι δημιουργοί στο Terra Nueva Project Ιουνίου

31.05.2011
Οι εκθέσεις των επόμενων δημιουργών που θα συμμετάσχουν στο Terra Nueva Project τον Ιούνιο θα διαρκέσουν μέχρι τις 3/6.

Στο πλαίσιο του Terra Nueva Project φιλοξενήθηκαν τον Μάιο στο Terra Petra μια σειρά αξιόλογων δημιουργών από διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους. Ο Σταύρος Κυπραίος (Food Bar), ο Μιχάλης Καραμούζης (Σάλα), η Νάνσυ Θεοφίλου (Πατάρι), η Μαρία Πυλαρινού (Μαροκινό), οι Χ. Τζαφέρος, Γ. Παπαγρηγορίου & Β. Σαραντάρης (Τραίνο) και ο Νίκος Τσιπόκας (Deseo) έδωσαν μια νέα οπτική στη θεματική του project, ενώ συνεχίστηκε η video art εγκατάσταση υπό την επιμέλεια του Ηλία Χατζηχριστοδούλου με τα έργα άλλων 10 video artists από όλο τον κόσμο.

Οι εκθέσεις των επόμενων δημιουργών που θα συμμετάσχουν στο project τον Ιούνιο θα διαρκέσουν μέχρι τις 3/6, ενώ κατά τους θερινούς μήνες το Level 2 | Deseo Project Space θα παραμείνει κλειστό. Η είσοδος σε όλες τις εκθέσεις είναι ελεύθερη

ΕΚΘΕΣΕΙΣ | Πρόγραμμα Ιουνίου

Στα δύο Levels του πολυχώρου, με τη συμμετοχή:

Level 1 | (Food Bar) Κώστας Καρνίκης
Level 3 – Dell'Arte
(Πατάρι) Λία Κουτελιέρη
(Σάλα) Νικήτας Θεοδοσίου
(Μαροκινό) Χριστίνα Σαρλάμη
(Τραίνο) Tam
(Video Bar, Entrance screens, Wall projection)
Video Art εγκατάσταση υπό την επιμέλεια του Ηλία Χατζηχριστοδούλου
Ahylo Lab

LEVEL 01:

food bar | ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΝΙΚΗΣ

Ο Κώστας Καρνίκης γεννήθηκε στο Φόδελε το 1974 και ζει και εργάζεται ως γραφίστας και dj στο Ηράκλειο Κρήτης. Στη σειρά εικονογραφήσεων «Αυτί είναι η ζωή» αλλάζει και οπτικοποιεί τίτλους γνωστών τραγουδιών για να σχολιάσει διαχρονικά αλλά και επίκαιρα θέματα σε προσωπικό και συνολικό επίπεδο. Λάτρης της μουσικής και του σκίτσου από μικρό παιδί, χρησιμοποιεί την έκθεση αυτή ως έναυσμα για να συνδυαστούν οι 2 τέχνες για τη δημιουργία μιας σειράς σχεδίων στη λογική του δυναμικού κινήματος “Social Design”.

LEVEL 03:

Dell’ Arte

ΣΑΛΑ | ΝΙΚΗΤΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Η έκθεση “Drops of Light” του Νικήτα Θεοδοσίου συνεχίζεται. Την ημέρα των εγκαινίων του Ιουνίου (03/06), θα πραγματοποιηθεί ένα διαδραστικό δρώμενο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι επισκέπτες καλούνται να εξελίξουν το υπάρχον installation, υπό τις οδηγίες του δημιουργού.

VIDEO BAR - ENTRANCE SCREENS - WALL PROJECTION

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

H Video Art έκθεση υπό την επιµέλεια του Ηλία Χατζηχριστοδούλου συνεχίζεται µε τις δουλειές 10 ακόµα video artists από όλο τον κόσµο. Τα video αντλούνται από το προσωπικό αρχείο του Ηλία Χατζηχριστοδούλου, αλλά και από το αρχείο του Athens Video Art Festival, του οποίου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής.

ΠΑΤΑΡΙ | ΛΙΑ ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗ

Χρησιμοποιώντας υπαρκτά αντικείμενα και όντα στην έκθεση της “SUBMARINE II”, η Λία Κουτελιέρη δημιουργεί με εργαλείο τη ζωγραφική ένα μη υπαρκτό κόσμο. Με αυτό τον τρόπο βάζει το θεατή σε μία θέση αμφιταλάντευσης ανάμεσα σε ένα χώρο πραγματικό και έναν φανταστικό, θέτοντας ως πρωταγωνιστές της ιστορίας... καρχαρίες, πρόβατα και πιθηκάκια.

ΜΑΡΟΚΙΝΟ | ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΡΛΑΜΗ

Μέσα από τη φωτογραφική έκθεση “Πόλη και Άνθρωπος”, η Χριστίνα Σαρλάμη παρουσιάζει μια σειρά εικόνων στις οποίες το ανθρώπινο στοιχείο πρωταγωνιστεί με την παρουσία ή και την απουσία του.

ΤΡΑΙΝΟ | ΤΑΜ

Ο graffitti illustrator Tam δημιουργεί στο χώρο του Τραίνου μια τοιχογραφία με πρωταγωνιστή τον Άτλαντα, τη μυθική μορφή που κρατούσε στους ώμους του το θόλο του Ουρανού πάνω απο την Γη. Η οικολογική καταστροφή, η διαφθορά των ανθρώπων, το μίσος, η απληστία και η αντίστοιχη παρακμή του πολιτισμού είχαν ως αποτέλεσμα να μεταμορφώσουν ακόμη κι αυτόν σε ένα διεφθαρμένο και καταστροφικό όν...

Ahylo Lab

Η Ahylo Lab παρουσιάζει μέρος της έκθεσης "apomechanes - nonlinear computational design strategies". Τα έργα έχουν δημιουργηθεί μέσω του προγραμματισμού εξατομικευμένων αλγορίθμων και κατασκευαστεί με τη χρήση μηχανημάτων cnc laser cut και cnc milling.

[Για τυχόν αλλαγές ή έκτακτες προσθήκες στη ροή του προγράμματος θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσω του www.terranueva.gr]

ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Level 1 | Food Bar | Καθημερινά 19:00 – 01:00
Level 2 | Deseo | Το Deseo θα παραμείνει κλειστό για τους θερινούς μήνες.
Level 3 | Dell’ arte | Kαθημερινά 12:00 – 01:00