H Pj Harvey νικήτρια του Mercury prize!

07.09.2011
Ήταν μέσα στα φαβορί μαζί με την Adele, τον James Blake, τον Tinnie Tempah και τελικά το σήκωσε πανηγυρικά δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 2001) στην μέχρι τώρα καριέρα της. Η Pj Harvey είναι η νικήτρια του φετινού Mercury Prize για τον δίσκο της "Let Englad Shake" που πραγματοποιήθηκαν χθες στο ξενοδοχείο Grosvenor του Λονδίνου με παρουσιάστρια την Jools

Ήταν μέσα στα φαβορί μαζί με την Adele, τον James Blake, τον Tinnie Tempah και τελικά το σήκωσε πανηγυρικά δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 2001) στην μέχρι τώρα καριέρα της. Η Pj Harvey είναι η νικήτρια του φετινού Mercury Prize για τον δίσκο της "Let Englad Shake" που πραγματοποιήθηκαν χθες στο ξενοδοχείο Grosvenor του Λονδίνου με παρουσιάστρια την Jools Holland και προβλήκε από το BBC Two.

Φέτος ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που οι υποψήφιοι τραγούδησαν ζωντανά στη σκηνή εκτός από την ασθενή Adele και η Harvey μαζί με το βραβείο έγινε πλουσιότερη κατά 20.000 λίρες, το ποσό που συνοδεύει και το βραβείο.

«Πρώτα απ όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους σας γι αυτό το βραβείο και την αναγνώριση αυτού του άλμπουμ. Είναι πολύ ωραίο να βρίσκομαι εδώ γιατί την προηγούμενη φορά ήμουν στην Washington κι έβλεπα από το παράθυρο το Πεντάγωνο να καίγεται. Έχουν συμβεί τόσα πολλά από τότε. Αυτός ο δίσκος μου πήρε πολύ καιρό για να το γράψω, ήταν πολύ σημαντικό για μένα και ήθελα να κάνω κάτι που να σήμαινε πολλά όχι μόνο για μένα αλλά και γι άλλους ανθρώπους. Κάτι που να έχει διάρκεια το χρόνο. είπε η Poly Jean μόλις παρέλαβε το Mercury.