Τα κινούμενα σχέδια πάνε... Σύρο

07.09.2011
Για τέταρτη χρονιά το "animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων" ετοιμάζει βαλίτσες για τη Σύρο, όπου θα μείνει από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2011.

Για τέταρτη χρονιά το "animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων" ετοιμάζει βαλίτσες για τη Σύρο, όπου θα μείνει από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2011.

Τέσσερις ημέρες γεμάτες προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων, αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, και ένα επαγγελματικό φόρουμ με διεθνείς συμμετοχές και δυνατά ονόματα, όπως είναι αυτά των Τζιμ Καπομπιάνκο και Κάσιντι Κέρτις, γνωστών δημιουργών της αμερικανικής σχολής κινουμένων σχεδίων.

Οι δύο θα παρευρεθούν στο επαγγελματικό φόρουμ του animasyros, εκπροσωπώντας τα διάσημα αμερικανικά στούντιο Πίξαρ και Ντρίμγουορκς, αντιστοίχως, ενώ παράλληλα θα προβληθούν οι ταινίες "Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας" και σε πρώτη προβολή η μικρού μήκους "Λεονάρντο" του Τζιμ Καπομπιάνκο. Βέλγοι, Ρουμάνοι, Ιάπωνες αλλά και Αφρικανοί animators έχουν την τιμητική τους, καθώς το animasyros περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, αφιερώματα σε διακεκριμένα φεστιβάλ, όπως το Anima Διεθνές Φεστιβάλ των Βρυξελλών, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων της Χιροσίμας, το ρουμανικό Anim'est, καθώς και το ιδιαίτερα σημαντικό αφιέρωμα στα 75 χρόνια ταινιών κινουμένων σχεδίων από την Αφρική.

Οι Ελληνες δημιουργοί δεν θα λείψουν, αφού φιλοξενούμε και αφιέρωμα στο ελληνικό φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων, που έκανε πρεμιέρα στην Κέρκυρα φέτος. Καθ' όλη τη διάρκεια του "animasyros" θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια για μαθητές των δημοτικών σχολείων της Σύρου αλλά και φοιτητών απ' όλη την Ελλάδα, ενώ σπουδαστές του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Αθήνας θα παρακολουθήσουν όλη τη διοργάνωση και θα συμμετάσχουν στο οπτικοακουστικό εργαστήρι, καταγράφοντας το φεστιβάλ σε μια ταινία, που θα προβληθεί στην τελετή λήξης.