Φθινοπωρινή απόδραση στην Κεφαλονιά

14.09.2011
Στο μήκος κύματος της εποχής είναι εναρμονισμένη η νέα έκθεση που κάτω από τον εύγλωττο τίτλο «Φθινοπωρινή απόδραση», φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Τέχνης που βρίσκεται εντός του Apollonion Resort & Spa Hotel, στο πανέμορφο Ληξούρι της Κεφαλονιάς.

Στο μήκος κύματος της εποχής είναι εναρμονισμένη η νέα έκθεση που κάτω από τον εύγλωττο τίτλο «Φθινοπωρινή απόδραση», φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Τέχνης που βρίσκεται εντός του Apollonion Resort & Spa Hotel, στο πανέμορφο Ληξούρι της Κεφαλονιάς.

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της πρώτης έκθεσης «Με τη γοητεία της απόδρασης», που εγκαινίασε την Πινακοθήκη τον Ιούλιο και παρουσιάζει σύγχρονες απόψεις και τάσεις της ελληνικής ζωγραφικής, φωτισμένες από μια άλλη πλευρά. Να σημειώσουμε ότι η πρώτη έκθεση παρουσίασε υψηλή επισκεψιμότητα και κέρδισε τα θετικά σχόλια του κοινού.

Η νέα έκθεση που θα παραμείνει ανοικτή ως τις 4 Οκτωβρίου, παρουσιάζει μια άλλη «παλέτα» σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων, καθώς και καθιερωμένων γλυπτών. Συγκεκριμένα στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των: Τζόν Χριστοφόρου, Θεόδωρου Πανταλέων, Άγγελου Ραζή, Γιώργου Σταθόπουλου, Ραφαήλ Μπάϊκα, Μαρίας Κτιστοπούλου, Τάσου Χώνια, Γιάννη Κουτσούρη, κ.ά.
Επίσης γλυπτά των: Κυριάκου Ρόκκου, Γιώργου Χουλιαρά, Άγγελου Παναγιωτίδη, Τάκη, Arman, κ.ά. Ζωγραφική και γλυπτική αναπτύσσουν μια γόνιμη εικαστική συνομιλία, σε γλυκούς χαμηλόφωνους τόνους, όπως απαιτεί η ώρα της δύσης του θέρους.

«Η τέχνη έρχεται να δώσει την άλλη νότα στη ζωή μας και στις στιγμές χαλάρωσης των διακοπών μας. Πολλές φορές είναι μια ανάγκη ή μια αναζήτηση, άλλες φορές είναι σύντροφος που μπορεί να απαλύνει τις δύσκολες ώρες, αλλά και να απογειώσει τις μικρές ή μεγάλες αποδράσεις μας. Με την Πινακοθήκη Τέχνης προσφέρουμε στους επισκέπτες μας αυτήν ακριβώς τη διάσταση», σημειώνει ο κ. Γεράσιμος Στρίντζης.

Πράγματι, η Πινακοθήκη Τέχνης, αποτελεί ένα αληθινό κόσμημα με πολλαπλές δυνατότητες που λειτουργεί με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον του ξενοδοχείου. Φέρνει την πνοή της τέχνης και αποκαθιστά την επαφή με τον εικαστικό πολιτισμό στους παραθεριστές και τους κατοίκους του νησιού.

Η Πινακοθήκη Τέχνης του Apollonion Resort & Spa Hotel, λειτουργεί καθημερινά από τις 20.00 ως τις 22.00. Είναι δε προσβάσιμη τόσο στο κοινό του ξενοδοχείου, όσο και στους επισκέπτες του.

Διάρκεια έκθεσης: ως τις 4 Οκτωβρίου.
Πινακοθήκη Τέχνης εντός του Apollonion Resort & Spa Hotel: Ξι, Ληξούρι Κεφαλονιάς, τηλ. 26710-94400