Ενας Συγγραφέας στον Ν. Κόσμο

20.09.2011
Στις 5 Οκτωβρίου ξεκινά η χειμερινή σεζόν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, με το έργο «Ο Συγγραφέας» του Τιμ Κράουτς, που παρουσιάζεται στο Δώμα, σε ομαδική σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη και των ηθοποιών της παράστασης.

Το έργο «Ο Συγγραφέας» του Τιμ Κράουτς παρουσιάζεται στο Δώμα του Νέου Κόσμου, σε ομαδική σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη και των ηθοποιών της παράστασης.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Συγγραφέας είναι ένα σύγχρονο αγγλικό έργο του Tim Crouch, γραμμένο το 2007. Είναι ένα έργο που μιλάει σε πρώτο επίπεδο για τη βία και για την ενδοοικογενειακή κακοποίηση. Στην ουσία όμως, μιλάει για τη βία που κρύβει ο καθένας μας μέσα του και για την ηδονοβλεπτική διάθεση του θεατή. Μιλάει για την ευθύνη μας –ως θεατών– απέναντι σ’ αυτό που επιλέγουμε και μας αρέσει να βλέπουμε, όσο δυσάρεστο, όσο βίαιο, όσο σοκαριστικό κι αν είναι!
Οι ηθοποιοί του Συγγραφέα μάς αφηγούνται την εμπειρία τους από μια παράσταση που έχει παιχτεί στο πρόσφατο παρελθόν. Τα πρόσωπα του έργου είναι ο συγγραφέας εκείνης της παράστασης, οι δύο ηθοποιοί που έπαιζαν και ένας θεατής που την έχει δει. Οι προσωπικές τους ιστορίες, σε σχέση μ’ αυτή την παράσταση μπλέκονται σιγά-σιγά και καταλήγουν σε μια σοκαριστική και βίαιη σύγκρουση, η οποία στόχο έχει να εμπλέξει και τον ίδιο τον θεατή και να μην τον αφήσει απλό «εξωτερικό μάτι».

Συντελεστές της παράστασης
Μετάφραση
: Δημήτρης Κιούσης
Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια: Παντελής Δεντάκης, Κατερίνα Λυπηρίδου,
Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννος Περλέγκας, Χρήστος Σαπουντζής
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Λυπηρίδου, Μάκης Παπαδημητρίου,
Γιάννος Περλέγκας, Χρήστος Σαπουντζής


Διάρκεια παραστάσεων: Από 5.10.2011 μέχρι 29.1.2012

Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:15. Κυριακή 19:30
Διάρκεια παράστασης: 80΄
Θέσεις θεάτρου: 70
Γενική Είσοδος: 15 ευρώ

Ισχύει ειδική τιμή εισιτηρίου για ανέργους: 10€.