Ψυχική ανατομία και μαγικός ρεαλισμός από τον Dino Valls

03.11.2011
Ζωγραφική κατασκευασμένη εξολοκλήρου στο στούντιο, τελείως εννοιολογική που δεν εμπνέεται από την πραγματικότητα, δεν πρόκειται για το αποτέλεσμα της άμεσης παρατήρησής της, αλλά είναι αποτέλεσμα μοναδικών συνθέσεων και αλληγοριών.

Την αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Ισπανού καλλιτέχνη Dino Valls παρουσιάζει το Μουσείο Φρυσίρα από τις 23 Νοεμβρίου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 50 έργα του αναγνωρισμένου καλλιτέχνη. Πρωταρχικό γνώρισμα της ζωγραφικής του Ισπανού Dino Valls είναι ο τρόπος με τον οποίο χειραγωγεί την έννοια του χρόνου, είτε πρόκειται για τον ιστορικό (πραγματικό) χρόνο είτε για τον φανταστικό χρόνο που συμβάλλει στον μοναδικό χαρακτήρα του έργου του.

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει τον θεατή, είναι ο εξαιρετικός ρεαλισμός του που συχνά, με την ακραία του αληθοφάνεια, περνά τα όρια της ίδιας της πραγματικότητας και γίνεται φαντασιακός. Παραδόξως, πρόκειται για ζωγραφική κατασκευασμένη εξολοκλήρου στο στούντιο, τελείως εννοιολογική που δεν εμπνέεται από την πραγματικότητα, δεν πρόκειται για το αποτέλεσμα της άμεσης παρατήρησής της, αλλά είναι αποτέλεσμα μοναδικών συνθέσεων και αλληγοριών.

Ο Dino Valls ενδιάφερεται ν' απεικονίσει την εσωτερική ψυχική κατάσταση των προσώπων του αλλά, για να το κατορθώσει, δεν διστάζει να κάνει χρήση μιας εξαντλητικά λεπτομερούς, ψυχρής, ανατομικής αναπαράστασης του ανθρώπινου σώματος ανατρέχοντας στην παράδοση της Φλαμανδικής ζωγραφικής, τη μανιεριστική σύνθεση και τις φόρμες των πρε Ραφαηλιτών, κατορθώντας όμως να δώσει την προσωπική του σφραγίδα.

INFO:

Τι: Dino Valls. Ταξίδι στον Ισπανικό μαγικό ρεαλισμό
Που: Μουσείο Φρυσίρα, Μονής Αστερίου 3
Πότε: 23 Νοέμβριου 2011- 26 Φεβρουαρίου 2012

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Μουσείου
Τετάρτη έως Παρασκευή: 10:00 - 17:00
Σάββατο και Κυριακή: 11:00 - 17:00
Δευτέρα και Τρίτη: κλειστά


ΕΙΣΟΔΟΣ: Γενική: €6
Μειωμένη: €3 Άνω των 65 ετών, φοιτητές, μέλη Εικαστικού Επιμελητηρίου
Δωρεάν: Φοιτητές Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών, μέλη ICOM, ICA, άτομα με ειδικές ανάγκες

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Μετρό: στάση Σύνταγμα, Ακρόπολη
Λεωφορεία, Τρόλεϊ: στάση Σύνταγμα

Ειδική μέριμνα για άτομα με κινητικές δυσκολίες.