Επιστρέφουν οι Garbage!

08.05.2012
Έβγαλαν 4 studio albums, πούλησαν 13 εκ. αντίτυπα, τους μάθαμε και αγαπήσαμε τα τραγούδια τους και, στη μέση μιας περιοδείας τα… παράτησαν! Έτσι απλά.

Garbage έδωσαν το στίγμα τους στον post grunge ήχο των 90’ς με τα μεγάλα τους hits “Stupid Girl”, “Only Happy When It Rains”, “I Think I’m Paranoid”.

Και το ίδιο απλά επιστρέφουν απενοχοποιημένοι με τον δικό τους μοναδικό ήχο, μετά από 7 χρόνια απουσίας, και το δικό τους new school style label, STUNVOLUME. Στο μεταξύ ασχολήθηκαν με πολλά και διάφορα, αλλά τους έλειπε η μουσική, και τους έλειπε και το ίδιο το group, μέχρι που πριν από ένα χρόνο ξαναβρέθηκαν σε ένα πάρτι, και η μούσα τους Σίρλεϊ Μάνστον (Shirley Manson) έριξε την ιδέα να κλείσουν ένα δωμάτιο και να τζαμάρουν… Όπως και έκαναν. Και εκείνη η μέρα κύλησε λέγοντας ιστορίες, πίνοντας κρασί και παίζοντας μουσική. Έτσι προκύψανε τα τρία τέσσερα πρώτα τραγούδια του νέου τους δίσκου, Not Your Kind Of People.

Ο τίτλος του δίσκου είναι μια δήλωση. Οι Garbage για ένα πολύ μεγάλο διάστημα ένιωθαν υποχρεωμένοι να απολογούνται γιατί δεν «κολλούσαν» πουθενά. Δεν ανήκαν στην ηλεκτρονική σκηνή, παρότι χρησιμοποιούσαν στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής. Ούτε στη σκηνή των hipster, γιατί η φήμη τους χτύπησε την πόρτα αρκετά νωρίς… “The World Is Not Enough” για τους Garbage, όπως δήλωναν το 1999 με το κομμάτι που έγραφαν για το soundtrack της ταινίας του James Bond, και τώρα ήρθε η ώρα να το αποδείξουν.

Με δυνατές κιθάρες, θορυβώδη beats, ατμοσφαιρικά ηχητικά τοπία και πολλά στοιχεία από τους 2 πρώτους τους δίσκους. Αυτά είναι τα συστατικά του 5ου studio album τους, “Not Your Kind Of People” – που ηχογραφήθηκε σε ένα μικρό studio στο Atwater Village, στο Los Angeles, με δική τους παραγωγή.

Απολαύστε το πρώτο δείγμα της δουλειάς τους, “Blood For Poppies” –το ασπρόμαυρο βιντεοκλίπ του οποίου σκηνοθέτησε ο φωτογράφος μόδας Matt Irwin.


Not Your Kind Of People:

1. Automatic Systematic Habit
2. Big Bright World
3. Blood For Poppies
4. Control
5. Not Your Kind of People
6. Felt
7. I Hate Love
8. Sugar
9. Battle In Me
10. Man on a Wire
11. Beloved Freak

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 14 ΜΑIΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ UNIVERSAL MUSIC

www.universalmusic.gr