Όσα θες να μάθεις για τους καινούριους No Doubt

05.10.2012
11 χρόνια μετά από το τελευταίο τους studio album “Rock Steady” και 17 από τα chart-topping hits του “Tragic Kingdom” (“Just A Girl”, “Spiderwebs” και “Don’t Speak”), έρχεται το Push And Shove.

No Doubt. 11 χρόνια μετά από το τελευταίο τους studio album “Rock Steady” και 17 από τα chart-topping hits του “Tragic Kingdom” (“Just A Girl”, “Spiderwebs” και “Don’t Speak”), ακούς το "Push And Shove", το 6o studio album του συγκροτήματος και αναρωτιέσαι που πήγε όλος αυτός ο χρόνος;

Γιατί το νέο τους album είναι ένα δυνατό μίγμα από ska-rock, dancehall και electronic pop που έρχεται να μας υπενθυμίσει γιατί οι No Doubt παραμένουν ένα από τα πιο δημοφιλή και πετυχημένα εμπορικά γκρουπ των τελευταίων 20 ετών. Και όπως η μουσική του "Push And Shove" είναι μια επιστροφή στις ρίζες τους, έτσι και το εξώφυλλο του album τους είναι μια σύνθεση από φωτογραφίες ταυτότητας των μελών του συγκροτήματος, σχεδιασμένες από τον street artist El Mac, διάσημου για τις τοιχογραφίες του στο L.A.

Οι τέσσερις φίλοι λοιπόν επέστρεψαν κι είναι εδώ για να μας εξηγήσουν με δικά τους λόγια το πώς και το γιατί, αλλά και για να ξεκαθαρίσουν πώς δεν τέθηκαν ποτέ «εκτός δράσης». «Όλα αυτά τα χρόνια κάναμε άλλα πράγματα, εκτός και εντός No Doubt», εξηγεί ο drummer Adrian Young.

«Μετά το “Rock Steady” ακολούθησαν 2 παγκόσμιες tour (2001 και 2002), ηχογραφήσαμε το “It’s My Life”, κυκλοφορήσαμε μια συλλογή με singles και μετά η Gwen έβγαλε το πρώτο solo album της. Στο μεταξύ, και οι τέσσερις συνολικά κάναμε 8 παιδιά. Και για να το συνοψίσω: We were making music; Making babies… we’re doers”.

«Εγώ μετράω 2 tour, 2 δίσκους και 2 παιδιά», λέει στο καπάκι η lead singer της μπάντας, Gwen Stefani. Ανάμεσα λοιπόν σε τόσα πράγματα, –8 παιδιά, 2 sold-out περιοδείες, 2 Grammy Awards, 5 MTV Video Music Awards και 5 δίσκους με πωλήσεις άνω των 33 εκ. αντιτύπων–, ξεκίνησαν να γράφουν το νέο τους album.

Η δημιουργική διαδικασία τους πήρε γύρω στα 2 χρόνια κι όπως λέει ο κιθαρίστας της μπάντας, Tom Dumont: «Για μένα το "Push and Shove" είναι ένα μουσικό patchwork. Το τέλειο mix των μουσικών που μας επηρέασαν όλα αυτά τα χρόνια, από το New Wave των 80’s με το οποίο μεγαλώσαμε (όπως τους Depeche Mode και τους Cure) ως το βρετανικό Ska (βλέπε, Madness και The Specials)».

Στους στίχους η Gwen συνεργάστηκε αυτή τη φορά με τον μπασίστα Tony Kanal, ενώ όλοι συμφώνησαν πως παραγωγός του album θα είναι ο Spike Stent που είχε συνεργαστεί ξανά μαζί τους και γνώριζε από πρώτο χέρι τη δυναμική και την ενέργεια της μπάντας.

Το αποτέλεσμα είναι 11 No Doubt τραγούδια που κατά γενική ομολογία άξιζαν την αναμονή και έκαναν τα μέλη τους συγκροτήματος να δηλώσουν περήφανοι. Κι όλα δείχνουν πως έχουν δίκιο, από το “Settle Down”, το πρώτο single του δίσκου με το dancehall beat και τη ska κιθάρα ως το ασπρόμαυρο video clip του single “Push And Shove”, που θυμίζει έντονα τη δεκαετία του ΄90, τότε που η μπάντα μεσουρανούσε…

TRACKLIST
1. "Settle Down"

2. "Looking Hot"

3. "One More Summer"

4. "Push and Shove"

5. "Easy"

6. "Gravity"

7. "Undercover"

8. "Undone"

9. "Sparkle"

10. "Heaven"