Βιντεο-συνέντευξη Λέχου-Σερβετάλη-Φιλίππογλου στα «Χάρτινα Λουλούδια»

06.10.2012
Τα «Χάρτινα Λουλούδια» όσο περνάει η ώρα, σκορπίζονται μες την καρδιά σου, νιώθεις ότι αλλάζεις θέσεις στο χώρο χωρίς να το καταλαβαίνεις και κάνεις ανώμαλες προσγειώσεις στο έδαφος πέφτοντας άλλοτε με τα μούτρα κι άλλοτε με ανάσκελα με ανοιχτές αγκαλιές.

-Αυτό τι είναι;

-Εσύ τι νομίζεις ότι είναι;

-Κόκορας

-Τότε αυτό είναι.


Με λίγα λόγια....

Τα «Χάρτινα Λουλούδια» όσο περνάει η ώρα, σκορπίζονται μες την καρδιά σου, νιώθεις ότι αλλάζεις θέσεις στο χώρο χωρίς να το καταλαβαίνεις και κάνεις ανώμαλες προσγειώσεις στο έδαφος, πέφτοντας άλλοτε με τα μούτρα κι άλλοτε με ανάσκελα με ανοιχτές αγκαλιές. Οι ρόλοι εναλλάσσονται συνέχεια, η νευρικότητα μετατρέπεται σε φόβο και η αγάπη προκαλεί ασφυξία.

Μπορεί να είδαμε όλο το έργο στην πρόβα, που σημαίνει ότι κάποια πράγματα πιθανόν θα αλλάξουν, αλλά η παράσταση ήταν τόσο δυνατή και η Κατερίνα Λέχου με τον Άρη Σερβετάλη έφτιαξαν τόσο ολοκληρωμένα τους χαρακτήρες τους που ήταν φάνταζαν στα μάτια μας ιδανικά.

Ο περιθωριακός άστεγος και η εύπορη κυρία του έργου, που ανέβηκε πρώτη φορά το 1970, ζούνε στο 2012, σκηνοθετούνται με μαεστρία από τον Κώστα Φιλίππογλου, που προσέγγισε το έργο με ιδιαίτερη θέρμη, δημιούργησε εικόνες- ηλεκτροσόκ και πρόσθεσε πολλά στοιχεία σωματικού θέατρου. Και κάπως έτσι... όλοι ετοιμάζονται για την πρεμιέρα της Δευτέρα 8 Οκτωβρίου.

Λίγες ώρες πριν κάθονται μπροστά στην κάμερα και τον φωτογραφικό φακό του e-go.gr και σου δίνουν μία γεύση για το τι πρόκειται να γίνει στη σκηνή του θεάτρου Ιλίσια…

Συνέντευξη: Γεωργία Οικονόμου, Χριστίνα Τσατσαράγκου

Λήψεις/Μουσική επιμέλεια: Κική Παπαδοπούλου

Μοντάζ: Μαίρη Ρίζου