Σε δημοπρασία οι ερωτικές επιστολές του Μικ Τζάγκερ

13.11.2012
Τις ερωτικές επιστολές του γερόλυκου της ροκ Μικ Τζάγκερ από το 1969 βγάζει στο σφυρί μια πρώην αγαπημένη του με οικονομικά προβλήματα.

Τις ερωτικές επιστολές του γερόλυκου της ροκ Μικ Τζάγκερ (Mick Jagger) από το 1969 βγάζει στο σφυρί μια πρώην αγαπημένη του με οικονομικά προβλήματα. Τα ερωτικά γράμματα έγραψε ο Μικ Τζάγκερ το καλοκαίρι του 1969 και τώρα, 40 χρόνια μετά, βγαίνουν στη δημοσιότητα για να σώσουν την πρώην αγαπημένη του από τα οικονομικά της προβλήματα.

Οι επιστολές θα βγουν σε δημοπρασία στο Λονδίνο από την πρώην αγαπημένη του Τζάγκερ, Μάρσα Χαντ (Marsha Hunt). Στα γεράματά της η Χαντ χρειάζεται τα χρήματα κι έτσι επέλεξε να αποχωριστεί τις ερωτικές επιστολές που κρατούσε τόσα χρόνια.

Σύμφωνα με την ίδια τα γράμματα έγραψε ο Τζαγκερ όσο ήταν στην Αυστραλία για τα γυρίσματα της ταινίας Ned Kelly και είναι εμπνευσμένα από την ποίηση της Emily Dickinson.

Η γυναίκα που αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα δήλωσε ότι θα πουλήσει τις επιστολές απλά και μόνο επειδή είναι θέμα επιβίωσης και δεν θέλει να προκαλέσει κάποιο προσωπικό πρόβλημα στον Τζάγκερ.

Η γυναίκα μένει σε ένα σπίτι στην Πενσιλβάνια χωρίς ρεύμα καθώς δεν είχε λεφτά για να το πληρώσει και πιστεύει ότι οι επιστολές θα πάνε σε καλά χέρια αφού μόνο ένας μεγάλος φαν του τραγουδιστή θα τις αγοράσει και θα τις προστατέψει.

Τα γράμματα εκφράζουν μια ολόκληρη εποχή καθώς έχουν γραφτεί το 1969, μια σημαντική χρονιά για το Τζάγκερ αλλά και για τη γεννιά του. Τη δημοπρασία ανέλαβε ο οίκος Sothebys και οι επιστολές αναμένεται να πουληθούν έναντι 70.000 λιρών (87.000 ευρώ).

Σ.Κ.