Depeche Mode: "Κάποιος πρέπει να πυροβολήσει τον Σάιμον Κάουελ"

22.11.2012
Υπεύθυνους για την κατάντια της μουσικής βιομηχανίας θεωρούν οι Depeche Mode τον Σάιμον Κόγουελ (Simon Cowell) και την εκπομπή X-Factor.

Υπεύθυνους για την κατάντια της μουσικής βιομηχανίας θεωρούν οι Depeche Mode τον Σάιμον Κάουελ (Simon Cowell) και την εκπομπή X-Factor. Η επική μπάντα της δεκαετίας του 80 κατακεραυνώνει την τηλεοπτική εκπομπή που ανέδειξε μεγάλα ταλέντα όπως η Leona Lewis και ο Matt Cardle.

Σε συνέντευξη στο MusicWeek, ο Μάρτιν Γκορ (Martin Gore) αναφέρεται στην κατάσταση της μουσικής βιομηχανίας σήμερα. Ο κιθαρίστας δείχνει τη δυσαρέσκειά του στο ρεάλιτι της μουσικής και συμπληρώνει “δεν είμαι υπέρ της βίας αλλά κάποιος πρέπει να πυροβολήσει τον Σάιμον Κάουελ".

“Η επιρροή του στη μουσική τα προηγούμενα χρόνια, ποιος ξέρει πόσα χρόνια έχουν περάσει, μας έχει φέρει στο σημείο, κάποιοι να νομίζουν ότι αυτό είναι η μουσική σήμερα”.

“Τι έγινε στις μπάντες που έπαιζαν μαζί; Υπάρχουν ελάχιστες και έχουν μείνει πίσω καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τα στούντιο για να ηχογραφήσουν ένα δίσκο”. Ο κιθαρίστας συγκρίνει τις σημερινές μπάντες με τους Depeche Mode και παραδέχεται ότι το συγκρότημά του εξελίχθηκε στην πάροδο του χρόνου.

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος συμφώνησε με τον κιθαρίστα προσθέτοντας “είναι μια φριχτή βιομηχανία σήμερα η μουσική, πρέπει να το παραδεχθώ. Πρέπει να είσαι σκληρός και χοντρόπετσος γιατί θα γίνουν πράγματα που δεν θα σου αρέσουν”.

“Θα σε υποτιμήσουν, η δουλειά σου δεν θα αρέσει πάντα και αν τους άρεσε κάτι θα το συγκρίνουν πάντα με το επόμενο που θα κάνεις. Χρειάζεται χρόνος για ένα συγκρότημα για να γίνει καλύτερο. Είμαστε τυχεροί που βρεθήκαμε υπό την προστασία του Daniel Miller που ποτέ δεν ρώταγε όταν βρισκόμασταν μέσα στο στούντιο “που είναι το σουξέ”.

Σ.Κ.