H Γιόκο Όνο "ανέβασε" τα ματωμένα γυαλιά του Λένον

21.03.2013
Η σύντροφος του θρυλικού Σκαθαριού ανέβασε εκείνη τη φωτογραφία που είχε χρησιμοποιήσει για κάποιο άλμπουμ της εκμεταλευόμενη γι' άλλη μια φορά το όνομα του νεκρού Λένον.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, εκείνος ο περίεργος τύπος με τ’ όνομα Μαρκ Τσάπμαν (Mark Chapman) πήγε έξω από το διαμέρισμα του Τζον Λένον (John Lennon) αφού πρώτα παρακολούθησε όλες τις κινήσεις του και τον περίμενε για να του υπογράψει το άλμπουμ "Double Fantasy".

Μόλις το Σκαθάρι ήρθε παρέα με τη Γιόκο Όνο (Yoko Ono), ο Τσάπμαν ο οποίος δήλωσε φανατικός θαυμαστής του, τον σκότωσε πυροβολώντας τον πισώπλατα τέσσερις φορές και ο φωτογράφος Πολ Γκόρες (Paul Goresh) απέκτησε στο φιλμ του μία από τις εικόνες που έχουν μείνει στην ιστορία.

Σήμερα η 89χρονη Όνο, για να σχολιάσει την παράνομη οπλοκατοχή στην Αμερική πόσταρε στο twitter τη φωτογραφία που είχε χρησιμοποιήσει για εξώφυλλο του δίσκου της “Season of Glass”. Σ’ αυτή απεικονίζονται τα ματωμένα γυαλιά του Λένον με φόντο το Central Park και έχει τη λεζάντα «Πάνω από 1.075.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί με όπλα στις ΗΠΑ από τότε που δολοφονήθηκε ο Τζον Λένον στις 8 Δεκεμβρίου του 1980.» προκαλώντας γι' ακόμη μια φορά αμφιλεγόμενα σχόλια.

Κ.Π