Στα άκρα είναι τα προβλήματα

12.08.2013
Μίτσελ: Θα είμαστε έτοιμοι στο πρωτάθλημα. Σε «πρώτο πλάνο» για τους Πειραιώτες εξακολουθεί να βρίσκεται ο Μοχάμεντ Σισοκό της Παρί Σεν Ζερμέν

Η αναγκαιότητα θωράκισης των άκρων της αμυντικής γραμμής και γενικότερα η βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας επιβεβαιώθηκαν στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν στο «Μεστάγια» από τη Βαλένθια (2-1) και σε αντιδιαστολή με τις αδυναμίες τους στην οπισθοφυλακή έδειξαν αρετές από τη μέση και μπροστά.

Στα μετόπισθεν και κυρίως στις «πτέρυγες» οι νταμπλούχοι εμφανίστηκαν ευάλωτοι, με τους Παπάζογλου (δεξιά), Χολέμπας (αριστερά) να ταλαιπωρούνται από τους αντιπάλους τους. Βέβαια, κόντρα στις «νυχτερίδες» δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ο Μιγκέλ Τόρες, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις. Ομως η παρουσία του Ισπανού αμυντικού ίσως να μην είναι αρκετή, αν οι Τούρκοι της Μπεσίκτας επανέλθουν με νέα πρόταση για την αγορά του Χολέμπας.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης να αυξήσει την αρχική προσφορά ύψους 2 εκατ. ευρώ -την απέρριψαν οι «ερυθρόλευκοι»- και αν τελικά ο 29χρονος Γερμανός πωληθεί, τότε στο λιμάνι πιθανόν θα αναζητήσουν παίχτη για να καλύψει το κενό. Γαλλικά δημοσιεύματα θέλουν τον Ολυμπιακό να εξετάζει την περίπτωση του Γκοτάν Μπονγκ που αγωνίζεται στη Βαλενσιέν.

Επιπλέον, στο τεστ με την ισπανική ομάδα, ήταν εμφανές πως οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται αμυντικό μέσο. Αλλωστε, στην εκκίνηση της μεταγραφικής περιόδου, η απόκτηση τέτοιου παίχτη αποτελούσε προτεραιότητα.

Σε «πρώτο πλάνο» για τους Πειραιώτες εξακολουθεί να βρίσκεται ο Μοχάμεντ Σισοκό της Παρί Σεν Ζερμέν, για την απόκτηση του οποίου φέρεται να ενδιαφέρεται και η Κάρντιφ. Στη Γαλλία αναφέρουν πως αν τελικά «ναυαγήσει» η περίπτωση του Σισοκό, ως εναλλακτική λύση εξετάζεται ο Σαμπού Γιαταμπαρέ της Μπαστιά.

Μετά το φιλικό με τη Βαλένθια -κέρδισε χάρη στα τέρματα των Μπανέγκα (4’) και Πόστιγκα (41’), ενώ για τον Ολυμπιακό μείωσε ο Φουστέρ (85’)- ο Μίτσελ έκανε τον απολογισμό της προετοιμασίας. «Αλλάξαμε πολλά πράγματα και είμαστε ικανοποιημένοι. Δίνουμε μεγάλη αξία στην προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές. Θα είμαστε έτοιμοι όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα δεν το λένε, αλλά μέρα με τη μέρα γινόμαστε καλύτεροι», υπογράμμισε ο Ισπανός τεχνικός. Οσον αφορά τα λάθη που έγιναν στο συγκεκριμένο ματς, τόνισε πως «δεν οφείλονταν στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης αλλά στον σεβασμό. Μετά το ημίχρονο διορθώσαμε μερικές θέσεις και οι παίχτες ήταν πραγματικά καλοί.

Είχαμε πολλές θετικές εκπλήξεις, όπως ο Ολαϊτάν που έπαιξε καλά, όμως και άλλοι παίχτες σε άλλες θέσεις ήταν επίσης καλοί».

Ο Νιγηριανός ήταν από τους καλύτερους παίχτες του Ολυμπιακού και στο 89ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά νωρίτερα είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ. Ο Μασάντο κλήθηκε στην εθνική Πορτογαλίας.

Γ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ