Αγάπη μου, με πνίγεις!

11.09.2012
Να ένας φωτογράφος που ξέρει τι θα πει ασφυκτική αγάπη! Ο Ιάπωνας Haruhiko Kawaguchi στο καλλιτεχνικό του πρότζεκτ με τίτλο «Flesh Love» (Σαρκική Αγάπη) φωτογράφησε πραγματικά ζευγάρια που ζουν τον έρωτά τους μέσα σε αεροστεγώς κλεισμένες πλαστικές σακούλες... Τα ζευγάρια δοκιμάζουν διάφορα ρομαντικά κολπάκια για να διατηρούν ζωντανή την «καψούρα» τους. Ο Haruhiko Kawaguchi παίρνει μια πιο... κυριολεκτική στάση στην επιθυμία ενός ζευγαριού να κρατήσουν τον έρωτα φρέσκο! Τοποθετεί τα ζευγάρια μέσα σε πλαστικές σακούλες, τους βγάζει τον αέρα, και απαθανατίζει φωτογραφικά -σε κλάσματα δευτερολέπτου- τα παραμορφωμένα τους πρόσωπα... και όλα αυτά με ανείπωτη αγάπη! Οι εκκεντρικές εικόνες του Kawaguchi μοιάζουν αποκυήματα μιας σαδομαζοχιστικής αρρωστημένης φαντασίας, αλλά ο καλλιτέχνης σπεύδει να δηλώσει ότι με αυτό τον καλλιτεχνικό τρόπο στην ουσία επιθυμεί να συντηρήσει τη στιγμή της απόλυτης αγάπης ανάμεσα στα δύο άτομα... αυτά που ασφυκτιούν αγκαλιασμένα μέσα στη σακούλα! Δύο πράγματα μας έκαναν εντύπωση διαβάζοντας τι έγινε στα παρασκήνια αυτής της παράξενης καλλιτεχνικής φωτογράφησης: α. Οι άντρες ήταν εκείνοι που φοβήθηκαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης και β. Η δήλωση του καλλιτέχνη: «Αν ένας από τους δυο πεθάνει ή αν χωρίσουν, αυτές οι φωτογραφίες θα τους θυμίζουν για πάντα την αγάπη τους». Επιμέλεια Χριστίνα Τσατσαράγκου

Να ένας φωτογράφος που ξέρει τι θα πει ασφυκτική αγάπη! Ο Ιάπωνας Haruhiko Kawaguchi στο καλλιτεχνικό του πρότζεκτ με τίτλο «Flesh Love» (Σαρκική Αγάπη) φωτογράφησε πραγματικά ζευγάρια που ζουν τον έρωτά τους μέσα σε αεροστεγώς κλεισμένες πλαστικές σακούλες...

Τα ζευγάρια δοκιμάζουν διάφορα ρομαντικά κολπάκια για να διατηρούν ζωντανό τον έρωτά τους. Ο Haruhiko Kawaguchi παίρνει μια πιο... κυριολεκτική στάση στην επιθυμία ενός ζευγαριού να μην πεθάνει ο έρωτάς του! Τοποθετεί τα ζευγάρια μέσα σε πλαστικές σακούλες, τους βγάζει τον αέρα, και απαθανατίζει φωτογραφικά σε κλάσματα δευτερολέπτου τα παραμορφωμένα τους πρόσωπα... και όλα αυτά με ανείπωτη αγάπη!

Οι εκκεντρικές εικόνες του Kawaguchi μοιάζουν αποκυήματα μιας σαδομαζοχιστικής αρρωστημένης φαντασίας, αλλά ο καλλιτέχνης σπεύδει να δηλώσει ότι με αυτό τον καλλιτεχνικό τρόπο στην ουσία επιθυμεί να συντηρήσει τη στιγμή της απόλυτης αγάπης ανάμεσα στα δύο άτομα... αυτά που ασφυκτιούν αγκαλιασμένα μέσα στη σακούλα!

Δύο πράγματα μας έκαναν εντύπωση διαβάζοντας τι έγινε στα παρασκήνια αυτής της παράξενης καλλιτεχνικής φωτογράφησης:
α. Οι άντρες ήταν εκείνοι που φοβήθηκαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης και
β. Η δήλωση του καλλιτέχνη: «Αν ένας από τους δυο πεθάνει ή αν χωρίσουν, αυτές οι φωτογραφίες θα τους θυμίζουν για πάντα την αγάπη τους».





Επιμέλεια Χριστίνα Τσατσαράγκου