Tο ντεμπούτο άλμπουμ του Avicii, "True"

16.09.2013
O Σουηδός DJ, συνθέτης, remixer και παραγωγός Avicii (aka Tim Berling) κατατάχτηκε στο Νο.6 στην λίστα των Top DJs σύμφωνα με το περιοδικό DJ Magazine το 2011 και στο Νο.3 στην λίστα του 2012.


Το 2010 ο Avicii κυκλοφόρησε το single “Don’t Hold Back” σε συνεργασία με τον John Dahlback, και συνεργάστηκε σε διαφορετικά projects με τους διεθνώς αναγνωρισμένους DJs David Guetta και Sebastian Ingrosso.

H συνεργασία του με τον David Guetta στο single “Sunshine” χάρισε στον Avicii την πρώτη του υποψηφιότητα για Grammy (Best Dance Recording).

Στην κατηγορία Best Dance Recording ήταν προτεινόμενος για Grammy και το 2013 με το single “Levels”.

Τον Απρίλιο του 2013 ανακοίνωσε ότι μαζί με τους Bjorn Ulvaeus και Benny Andersson των Abba, συνέθεσαν το κομμάτι με το οποίο συμμετείχε η Σουηδία στην φετινή Eurovision.

Τον Ιούνιο του 2013 έγινε η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου του single “Wake Me Up” feat. Aloe Blacc, στην εκπομπή του Pete Tong στο BBC 1, το οποίο έγινε το fastest selling single του 2013, σκαρφάλωσε στο #1 του Spotify Global Chart και σημείωσε τεράστια επιτυχία στο Top 5 Chart σε 20 χώρες που περιλαμβάνουν την Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία και Νέα Ζηλανδία ανάμεσα σε άλλες.

Το”Wake Me Up” είναι το πρώτο single από το ντεμπούτο άλμπουμ του Avicii, “True”, που κυκλοφορεί στις 13 Σεπτεμβρίου. Το άλμπουμ περιλαμβάνει εντυπωσιακές συνεργασίες με τον κιθαρίστα Nile Rodgers των θρυλικών Chic, τον country μουσικό Mac Davis, τον Mike Einziger της Αμερικάνικης rock μπάντας Incubus, τον Αμερικάνο soul τραγουδιστή Aloe Blacc, τον Dan Reynolds της πιο hot Αμερικάνικης rock μπάντας Imagine Dragons, τον Dan Tyminski τραγουδιστή της bluegrass μπάντας Alison Krauss and Union και τον τραγουδιστή Adam Lambert. O Avicii λέει πως ηχητικά το άλμπουμ απομακρύνεται από τον electronic dance και house ήχο των προηγούμενων κυκλοφοριών, ενσωματώνοντας από άλλα μουσικά είδη όπως η soul και η country. Το δεύτερο single από το άλμπουμ είναι το “You Make Me” με τα φωνητικά του Σουηδού soul/pop τραγουδιστή Salem Al Fakir.