Στημένη τελικά η Eurovision;

17.09.2013
Όλο και περισσότερες γίνονται οι καταγγελίες για δωροδοκίες και μυστικές συμφωνίες στη Eurovision

Οι Άγγλοι παραπονιούνται για χρόνια πως όλα είναι στημένα στο διαγωνισμό της Eurovision όπως φέτος που η Μπόνι Τάιλερ (Bonnie Tayler) που άκουσε φέτος τους Ρώσους αν ζητάνε τις ψήφους που πλήρωσαν και είχαν παράπονο από το Αζερμπαϊτζάν γιατί δεν τους έδωσαν το δεκάρι που είχαν συμφωνήσει. Εκτός από την αγγλική αποστολή, κάποιος που έζησε από κοντά όλη τη διοργάνωση στη Σουηδία καταγγέλλει συγκεκριμένες χώρες πως δωροδοκούν πολλούς για να τους ψηφίσουν.

Σύμφωνα με αυτόν τον ανώνυμο κύριο, οι πρώτοι που παίζουν 12άρια από τη Μάλτα και υψηλές βαθμολογίες από Λιθουανία και Ισραήλ για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, έδωσαν κάρτες SIM και πλήρωσαν Λιθουανούς μαθητές για να τους δώσουν τις ψήφους τους όπως είχε ακουστεί τον Μάιο και έχουν προσπαθήσει πολλές φορές να «λαδώσουν» τους κριτές, κάτι που έκαναν και φέτος.

Επίσης το λιθουανό site 15min δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο δείχνει κάποιους που μιλούσαν ρώσικα να τους προσφέρουν 20 ευρώ για να στηρίξουν το Αζερμπαϊτζάν στον φετινό διαγωνισμό ενώ μέλος κάποιας άλλης αποστολής δήλωσε πως έδωσαν «αρκετά λεφτά για να περάσουν έναν ολόκληρο χρόνο» σε αντάλλαγμα μεγάλους βαθμούς προσθέτοντας πως ξέρει τουλάχιστον άλλες τρεις χώρες που κάνουν τέτοιες συμφωνίες άσχετα αν δεν έχουν έρθει σ’ επαφή μαζί του.

Στη συνέχεια, όσον αφορά το FYROM, έκανε παρόμοιες συμφωνίες για να εξασφαλίσουν καλύτερη θέση στην κατάταξη κα ύστερα από τις πολλές καταγγελίες, ο Σιετς Μπέικερ (Sietse Bakker), ένας από τους υπευθύνους της διοργάνωσης ανέφερε πως εξετάζονται από το European Broadcasting Union.

Κ.Π