Είδαμε τους Άντρες έτοιμους για όλα (***)

29.10.2013
Η κωμική παρέα της παράστασης «Άντρες έτοιμοι για όλα», σε απόδοση και σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, είχε τα κέφια της τη βραδιά που παρακολουθήσαμε το πιο διάσημο θεατρικό στριπτίζ των τελευταίων χρόνων, υπό τη μουσική υπόκρουση του Hot Stuff της Ντόνα Σάμερ, στο Θέατρο Λαμπέτη.

Η κωμική παρέα της παράστασης «Άντρες έτοιμοι για όλα», σε απόδοση και σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, είχε τα κέφια της τη βραδιά που παρακολουθήσαμε το πιο διάσημο θεατρικό στριπτίζ των τελευταίων χρόνων, υπό τη μουσική υπόκρουση του Hot Stuff της Ντόνα Σάμερ, στο Θέατρο Λαμπέτη.

Τα βασικά αντιμείμενα που δεν έλειψαν από τους θεατές ήταν απορροφητικά χαρτομάντηλα - για τα δάκρυα από το γέλιο - και δροσερό νερό, καθώς κάθε λεπτό που περιμέναμε το πολυαναμενόμενο στριπτίζ οι κυρίες στην αίθουσα «κάψωναν» με γρήγορους ρυθμούς.

Η ιστορία μάς ήταν γνωστή από την κινηματογραφική ταινία του 1997, «Full Monty», όπου σε μια επαρχιακή πόλη μια αντροπαρέα με οικονομικά προβλήματα αποφασίζει να κάνει στριπτίζ, για να σώσει μια χρεωκοπημένη επιχείρηση-μπαρ.

Ο Κώστας Κόκλας ξεκαρδιστικός και άμεσος στο ρόλο του καφετζή ιδιοκτήτη της χρεωκοπημένης καφετέριας, που θα σπεύσει να σώσει η παρέα, είναι ένας Ελληνάρας που βασικά αρνείται να... ξυρίσει οτιδήποτε! Το πηγαίο μπρίο του συμπληρώνει, σαν ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ, ο εκπληκτικός φούρναρης Κώστας Ευριπιώτης, που δίνει ρέστα μετρώντας στα ρωσικά τα βήματα του σέξι χορευτικού της ομάδας. Οι δυό τους πολλές φορές αυτοσχεδίασαν, γεγονός που απογείωσε και το χειροκρότημα...

Την παρέα συμπλήρωσαν: ο ολίγον βλάχος ταξιτζής Θανάσης Ευθυμιάδης, που με επιτυχία μοιράζεται τη γυναίκα του με τον μάλλον υποτονικό δημοτικό υπάλληλο Γιάννη Τσιμιτσέλη, και το "κορμί σαν χέλι" Μάνος Ιωάννου, που ερήμην του όλοι ανησυχούν για τον ανδρισμό του.

Οι πέντε Ελληνάρες με τις γυναίκες τους (Αντιστοίχως: Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου και Νίκη Λάμη), αν και δεν απέφυγαν ορισμένες χιουμοριστικές κοινοτυπίες, και κάποιες στερεοτυπικές υπερβολές, κατόρθωσαν να βγάλουν αβίαστο γάργαρο γέλιο, σε μια εποχή που κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αποστολή αυτοκτονίας.

Τα σκηνικά της Μαίρης Τσαγκάρη συνέβαλαν στη γρήγορη εναλλαγή διαθέσεων, ενώ οι χορογραφίες της Ελπίδας Νίνου και του Θανάση Γιαννακόπουλου βρήκαν άξιους μαθητές την Ρωσίδα κορμάρα Πηνελόπη Αναστασοπούλου και φυσικά τον αεικίνητο, σεξουαλικό και κοιλιόδουλο (με την καλή την έννοια) Ευριπιώτη.

Και τέλος όλα τα «προσόντα» αποκαλύπτονται στη σκηνή του Hot Stuff στριπτίζ, όπου οι πέντε πρωταγωνιστές πραγματικά «τα πετάνε» όλα για την... τέχνη και κάνουν επεισοδιακό φινάλε! Και όταν οι Άντρακλες χορεύουν και «τα πετάνε» ΟΛΑ, εμείς σωπαίνουμε και χειροκροτούμε...

Χριστίνα Τσατσαράγκου

INFO:

Απόδοση - Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Εβελυν Σιούπη
Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου – Θανάσης Γιαννακόπουλος
Σχεδιασμός Φωτισμών : Χρήστος Τζιόγκας

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Κόκλας, Θανάσης Ευθυμιάδης, Κώστας Ευριπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μάνος Ιωάννου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Νίκη Λάμη.

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη 20:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00 (λαϊκή)
Σάββατο 18:00 (λαϊκή) & 21:00
Κυριακή 18:00

Τιμές Εισιτηρίων:
Πλατεία: 20€, Εξώστης: 18€, Λαϊκή: 17€, Φοιτητικό:15€,
Ανέργων: 10€ (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας)

Αγορά εισιτηρίων:
Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5, Τ.: 210 3213100
Θέατρο Λαμπέτη, Λ.Αλεξάνδρας 106, Τ. 210 6457086
Με πιστωτική κάρτα: 210 8938100
Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com