Φωτογραφίζει το ελληνικό δημόσιο για τo New Yorker

08.01.2014
Όσοι έχουμε πάει έστω και μία φορά σε μια ελληνική δημόσια υπηρεσία ξέρουμε πολύ καλά την ατμόσφαιρα, το ημίφως και τη... μυρωδιά του εσωτερικού των υπουργείων, των οργανισμών και των καφκικών δημόσιων κτηρίων. Μακριά από το χάος και τις ουρές, στα κατάβαθα των δημόσιων υπηρεσιών, υπάρχει μια πραγματικότητα που αντανακλά ένα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής κουλτούρας. Αυτή τη μοναδική οπτική φωτογραφίζει η Ελληνίδα Ειρήνη Βουρλούμη, υπό το πρίσμα της οικονομικής κρίσης, και το Νew Yorker δημοσιεύει τις εικόνες της με τον τίτλο «Στην αναμονή: Η ελληνική οικονομική κρίση». «Χώροι που κάποτε έμοιαζαν μπανάλ και χωρίς ενδιαφέρον, τώρα φέρουν ψήγματα της ελληνικής πραγματικότητας με κοινωνικές και πολιτικές αναφορές. Όπως οι ίδιοι οι Έλληνες έτσι και αυτοί οι χώροι βρίσκονται σε αναμονή του μέλλοντός τους» δηλώνει η φωτογράφος στο New Yorker. Όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό της, η Ειρήνη Βουρλούμη (Eirini Vourloumis) είναι freelance φωτογράφος, έχει εργαστεί δύο χρόνια για τη NewYork Times Metro και κάνει φωτορεπορτάζ για τους NewYork Times. Έχει τελειώσει το Parsons School of Design και το Columbia Graduate School Δημοσιογραφίας στη Νέα Υόρκη. Φωτογραφίες της έχουν δημοσιευτεί στα έντυπα: New York Times, New York Magazine, Time, Le Monde Magazine, Financial Times, The Daily Independent, Village Voice και στο "Κ" της Καθημερινής. Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον επίσημο ιστότοπο της Ειρήνης Βουρλούμη, www.eiriniphoto.com. Χ.Τ.

Όσοι έχουμε πάει έστω και μία φορά σε μια ελληνική δημόσια υπηρεσία ξέρουμε πολύ καλά την ατμόσφαιρα, το ημίφως και τη... μυρωδιά του εσωτερικού των υπουργείων, των οργανισμών και των καφκικών δημόσιων κτηρίων. Μακριά από το χάος και τις ουρές, στα κατάβαθα των δημόσιων υπηρεσιών, υπάρχει μια πραγματικότητα που αντανακλά ένα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής κουλτούρας.

Αυτή τη μοναδική οπτική φωτογραφίζει η Ελληνίδα Ειρήνη Βουρλούμη, υπό το πρίσμα της οικονομικής κρίσης, και το Νew Yorker δημοσιεύει τις εικόνες της με τον τίτλο «Στην αναμονή: Η ελληνική οικονομική κρίση». «Χώροι που κάποτε έμοιαζαν μπανάλ και χωρίς ενδιαφέρον, τώρα φέρουν ψήγματα της ελληνικής πραγματικότητας με κοινωνικές και πολιτικές αναφορές. Όπως οι ίδιοι οι Έλληνες έτσι και αυτοί οι χώροι βρίσκονται σε αναμονή του μέλλοντός τους» δηλώνει η φωτογράφος στο New Yorker.

Όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό της, η Ειρήνη Βουρλούμη (Eirini Vourloumis) είναι freelance φωτογράφος, έχει εργαστεί δύο χρόνια για τη NewYork Times Metro και κάνει φωτορεπορτάζ για τους NewYork Times. Έχει τελειώσει το Parsons School of Design και το Columbia Graduate School Δημοσιογραφίας στη Νέα Υόρκη. Φωτογραφίες της έχουν δημοσιευτεί στα έντυπα: New York Times, New York Magazine, Time, Le Monde Magazine, Financial Times, The Daily Independent, Village Voice και στο "Κ" της Καθημερινής.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον επίσημο ιστότοπο της Ειρήνης Βουρλούμη, www.eiriniphoto.com.

Χ.Τ.