Πάμε για φαλάφελ στη Λιοσίων;

09.01.2014
Την αλήθεια μου θα την πω. Όταν πρωτοάκουσα από κάτι φίλους πως έχουν εθιστεί με κάτι φαλάφελ στην οδό Λιοσίων, ήμουν πολύ επιφυλακτική σχεδόν αρνητική. Όταν ωστόσο έκανα ένα απλό search στο ίντερνετ και είδα πως το συγκεκριμένο αραβικό ταχυφαγείο έχει φανατικούς θαυμαστές, είπα να ρισκάρω να το… δοκιμάσω.

Πήγα στην οδό Λιοσίων 5, μπήκα στο στενόμακρο πεντακάθαρο μαγαζάκι (που ανήκει σε δύο φίλους από τη Συρία) με τα αραβικά ιδεογράμματα, οι υπάλληλοι μου είπαν ευγενέστατα σαλαμαλέκουμ και παρήγγειλα ένα ολίγον καυτερό φαλάφελ.
Οι αρχικοί μου δισταγμοί εξανεμίστηκαν στο δευτερόλεπτο, διότι γεύτηκα μία πραγματικά εξαίσια αραβική πίτα, με καθαρόαιμους ρεβυθοκεφτέδες (όπως ονομάζονται ελληνιστί τα φαλάφελ), με μία πρωτόγνωρη για τον ουρανίσκο μου σως από ταχίνι, λάχανο, ντομάτα, πατάτες και ολίγη καυτερή κόκκινη σως (ακόμη και εσείς που αντέχετε τα καυτερά… παραγγείλτε την με φειδώ).

Από τότε συγκαταλέγομαι και εγώ στους φανατικούς φαλαφελοφάγους και όταν κατεβαίνω κέντρο, κάνω πάντα μία μικρή παράκαμψη και παίρνω φαγητό για το… σπίτι. Ζητώ μάλιστα να μην μου τα ζεστάνουν εκεί και τα ζεσταίνω στο σπίτι στην τοστιέρα ή στο φούρνο μικροκυμμάτων και γίνονται της ώρας!


Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος! Το φαλάφελ κοστίζει ένα μόνο 1 ευρώ και είναι πραγματικά τεράστιο.

Γ.Οικονόμου