Άσχημες και γκλαμουράτες είναι το φετίχ του

27.01.2014
Η γυμνή φωτογραφία είναι για αυτόν ένα φετίχ. Είναι η αποτύπωση μιας προσωπικής στιγμής, που υμνεί την ομορφιά του γυναικείου σώματος. Είναι γνωστός για τα ασπρόμαυρα αρτιστίκ ερωτικά ενσταντανέ του, πίσω από τα οποία κρύβεται μια μικρή ιστορία. Ο 47χρονος Τσέχος Ζίρι Ρούζεκ (Jiri Ruzek) ισχυρίζεται ότι η δουλειά του είναι «Uglamour» [ένωση των λέξεων Ugly (άσχημος) και Glamour (λαμπερός)] και είναι ο δικός του ορισμός για τις φυσικές εικόνες που δείχνουν αληθινά σώματα και πηγαία συναισθήματα. Το 1995 ζήτησε από το πρώτο του μοντέλο να ποζάρει για μια φωτογράφηση. Από τότε ακολούθησαν δεκάδες ασπρόμαυρες και έγχρωμες λήψεις και το 2004 μετακόμισε στην Πράγα, όπου πειραματίστηκε με πολλά στιλ ερωτικής φωτογραφίας. Ο Ρούζεκ προτιμάει τα πορτρέτα όπου το σώμα ή το πρόσωπο αποπνέει ένα συναίσθημα... μια έκφραση. Πολλές φορές τα μοντέλα του καλούνται να φέρουν εις πέρας δύσκολες αποστολές, όπως να φωτογραφηθούν στο κρύο και να χωρέσουν μέσα σε χάρτινα κουτιά. Ιδιαίτερα επιτυχημένη είναι η 3D σειρά του με ασπρόμαυρα γυμνά... Χ.Τ.

Η γυμνή φωτογραφία είναι για αυτόν ένα φετίχ. Είναι η αποτύπωση μιας προσωπικής στιγμής, που υμνεί την ομορφιά του γυναικείου σώματος. Είναι γνωστός για τα ασπρόμαυρα αρτιστίκ ερωτικά ενσταντανέ του, πίσω από τα οποία κρύβεται μια μικρή ιστορία. Ο 47χρονος Τσέχος Ζίρι Ρούζεκ (Jiri Ruzek) ισχυρίζεται ότι η δουλειά του είναι «Uglamour» [ένωση των λέξεων Ugly (άσχημος) και Glamour (λαμπερός)] και είναι ο δικός του ορισμός για τις φυσικές εικόνες που δείχνουν αληθινά σώματα και πηγαία συναισθήματα.

Το 1995 ζήτησε από το πρώτο του μοντέλο να ποζάρει για μια φωτογράφηση. Από τότε ακολούθησαν δεκάδες ασπρόμαυρες και έγχρωμες λήψεις και το 2004 μετακόμισε στην Πράγα, όπου πειραματίστηκε με πολλά στιλ ερωτικής φωτογραφίας. Ο Ρούζεκ προτιμάει τα πορτρέτα όπου το σώμα ή το πρόσωπο αποπνέει ένα συναίσθημα... μια έκφραση. Πολλές φορές τα μοντέλα του καλούνται να φέρουν εις πέρας δύσκολες αποστολές, όπως να φωτογραφηθούν στο κρύο και να χωρέσουν μέσα σε χάρτινα κουτιά. Ιδιαίτερα επιτυχημένη είναι η 3D σειρά του με ασπρόμαυρα γυμνά...

Χ.Τ.