Τα Τύπανα στη σκηνή της Στέγης

24.03.2014
Το σύνολο κρουστών συναντά τους σπουδαίους Ιάπωνες συνθέτες του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα...

Το σύνολο κρουστών ΤΥΠΑΝΑ συναντά τους σπουδαίους Ιάπωνες συνθέτες του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. Tο σύνολο κρουστών Τύπανα μέσα από μία πορεία δέκα ετών -κατά την οποία έχει συνεργαστεί με όλους τους μείζονες πολιτιστικούς οργανισμούς όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ελληνικό Φεστιβάλ και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά και σπουδαία σύνολα όπως τα Μπαλέτα της Ζυρίχης και η Ορχήστρα Δωματίου της Αρμενίας- έχει παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό πολλές και σημαντικές συνθέσεις για την ιδιαίτερη αυτή ομάδα μουσικών οργάνων.

Eρμηνεύoyn έργα συνθετών όπως το εμβληματικό Drumming του Steve Reich, τις Πλειάδες του Ιάννη Ξενάκη, το Ballet Μécanique του George Antheil, όλα τα Constructions του John Cage και το Music for a Summer Evening του George Crumb.

Το σύνολο επανέρχεται σήμερα δυναμικά στο προσκήνιο με ένα σφαιρικό αφιέρωμα στην ιαπωνική σύνθεση για κρουστά, παρουσιάζοντας τους μεγάλους Ιάπωνες συνθέτες του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Δημήτρης Δεσύλλας

Σύνολο Κρουστών ΤΥΠΑΝΑ:
Δημήτρης Δεσύλλας, Ανδρέας Φαρμάκης, Γεράσιμος Τσαγκαράκης, Μάριος Μουζακίτης, Νίκος Μεταλληνός, Αλέξανδρος Γιοβάνος, Μαρίνος Τρανουδάκης


Ιnfo:
Που: Κεντρική σκηνή, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Ίδρυμα Ωνάση, Λ. Συγγρού 107-109

Πότε: 31 Μαρτίου

Έναρξη: 20.30

Είσοδος: 15 – 18 – 28 €

Μειωμ. 10 - 12 - 15 € | Άνεργοι 5 €