Ακου τα έγχορδα στο Μέγαρο

26.03.2014
Σε μια συμφωνική, ο συνολικός αριθμός των εγχόρδων μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 60 όργανα, δηλαδή περισσότερα από τα μισά της ορχήστρας, η οποία συνήθως έχει 100! Είναι ξύλινα, άλλα έχουν δοξάρι και άλλα όχι, ενώ υπάρχει και ένα που διαθέτει και πεντάλ!

Ο λόγος για τα βιολιά, τις βιόλες, τα βιολοντσέλα, τα κοντραμπάσα αλλά και για την άρπα, που θα παρουσιασθούν στους μικρούς μουσικόφιλους το πρωί της Κυριακής 30 Μαρτίου, στις 11:30 π.μ., στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Συμμετέχει η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, που θα παίξει τρία πολύ αγαπητά έργα: τη «Μικρή νυχτερινή μουσική» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791), το συμφωνικό ποίημα ‘Μολδάβας’ του ρομαντικού τσέχου συνθέτη Μπέντριχ Σμέτανα (1824-1884) με σολίστ την Μαρία Μπιλντέα(άρπα)και τη «Σερενάτα για έγχορδα» του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ (1840-1893).

Την επιμέλεια, παρουσίαση και μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου. Ειδική προσκεκλημένη σε αυτή την κυριακάτικη γιορτή της μουσικής είναι η Μαρία Μπιλντέα, που θα συστήσει στο νεανικό κοινό την άρπα, το πιο έγχορδο από τα έγχορδα!


ΙΝFO:

Πότε: Κυριακή 30 Μαρτίου, ώρα 11:30
Που: Μέγαρο Μουσικής- Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Οι τιμές των εισιτηρίων για την κυριακάτικη πρωινή συναυλία «Άκου… τα έγχορδα!» είναι: 8 € (φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 25 ετών, συνοδός παιδιών έως 15 ετών) και 14 € (Γενική Είσοδος).